Corneliu Olar: „Guvernul Năstase este vinovat pentru furtul aurului verde din Munţii Apuseni, din ultimii 10 ani”
Fostul deputat al Munţilor Apuseni, Corneliu Olar atacă Guvernul Năstase pe care îl consideră principalul vinovat pentru defrişările masive din Apuseni din ultimii 10 ani. În cadrul unei conferinţe de presă a PDL Alba, Olar a elucidat „misterul” defrişărilor care nu au putut fi oprite deoarece „contractul încheiat de Guvernul Năstase cu austriecii de la Holzindustrie a fost betonat”, iar cât timp a fost deputat interpelările nu „i-au fost băgate în seamă”.
Olar vorbeşte despre contractul păgubos încheiat în 2003, prin care austriecii de la Holzindustrie au putut tăia masiv „atât pădurea tânără cât şi pe cea bătrână”. „De multe ori am fost atacaţi noi, cei din Ţara Moţilor, pe nedrept, că suntem cei care distrug pădurile. Tot timpul am spus că pădurile le distrug oamenii politici”, a spus Olar care consideră suficient 15 metri cubi pe an, pentru o familie. Olar consideră că dacă pădurea se tăie într-un mod responsabil nu se poate ajunge să rămânem fără lemne, pentru că este suficient timp să crească alta.
„Holzindustrie îşi alegea pădurea care e mai bună din toate ocoalele silvice, şi asta timp de 10 ani. Să ştiţi că pădurile din România au fost distruse de acel contract încheiat în 2003 de Adrian Năstase, trecut prin hotărâre de guvern şi prin Parlamentul României. Cât timp am fost deputat am luptat prin interpelări la Ministrul Mediului, la Regia Pădurilor şi am cerut blocarea acestui contract pentru că lemnul se tăia masiv”, a mai spus fostul deputat.
Pădurea a fost tăiată, contractul s-a încheiat în 2013, iar declaraţiile lui Corneliu Olar sunt prea târzii pentru a avea un ecou. Soluţia fostului deputat este ca pe viitor să se defrişeze doar pădurea bătrână şi bolnavă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii