Rămâi conectat

Ştirea zilei

Corneliu Olar: „Guvernul Năstase este vinovat pentru furtul aurului verde din Munţii Apuseni, din ultimii 10 ani”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Fostul deputat al Munţilor Apuseni, Corneliu Olar atacă Guvernul Năstase pe care îl consideră principalul vinovat pentru defrişările masive din Apuseni din ultimii 10 ani. În cadrul unei conferinţe de presă a PDL Alba, Olar a elucidat „misterul” defrişărilor care nu au putut fi oprite deoarece „contractul încheiat de Guvernul Năstase cu austriecii de la Holzindustrie a fost betonat”, iar cât timp a fost deputat interpelările nu „i-au fost băgate în seamă”.

Olar vorbeşte despre contractul păgubos încheiat în 2003, prin care austriecii de la Holzindustrie au putut tăia masiv „atât pădurea tânără cât şi pe cea bătrână”. „De multe ori am fost atacaţi noi, cei din Ţara Moţilor, pe nedrept, că suntem cei care distrug pădurile. Tot timpul am spus că pădurile le distrug oamenii politici”, a spus Olar care consideră suficient 15 metri cubi pe an, pentru o familie. Olar consideră că dacă pădurea se tăie într-un mod responsabil nu se poate ajunge să rămânem fără lemne, pentru că este suficient timp să crească alta.

Holzindustrie îşi alegea pădurea care e mai bună din toate ocoalele silvice, şi asta timp de 10 ani. Să ştiţi că pădurile din România au fost distruse de acel contract încheiat în 2003 de Adrian Năstase, trecut prin hotărâre de guvern şi prin Parlamentul României. Cât timp am fost deputat am luptat prin interpelări la Ministrul Mediului, la Regia Pădurilor şi am cerut blocarea acestui contract pentru că lemnul se tăia masiv”, a mai spus fostul deputat.

Pădurea a fost tăiată, contractul s-a încheiat în 2013, iar declaraţiile lui Corneliu Olar sunt prea târzii pentru a avea un ecou. Soluţia fostului deputat este ca pe viitor să se defrişeze doar pădurea bătrână şi bolnavă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești O fetiță de doar 3 ani a fost grav rănită joi după-masa, după ce a căzut de etajul unei locații de cazare din satul Călugărești, comuna Avram Iancu. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea