Rămâi conectat

Actualitate

STATUL ne ajută să „ÎNMORMÂNTĂM”. În acest an, s-a majorat ajutorul de deces cu 75 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Anul acesta, ajutorul de deces a fost majorat cu 75 de lei, în cazul asiguratului sau pensionarului, comparativ cu valoarea de anul trecut, odată cu intrarea în vigoare a bugetului de asigurări sociale pentru anul 2014.

Actul normativ majorează cu 75 de lei câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat. În timp ce în 2013 acest câştig salarial era de 2.223 de lei, în 2014 el ar creşte până la 2.298 lei. Astfel,  în aceste conditii, şi cuantumul ajutorului de deces se va majora tot până la 2.298 lei, în cazul asiguratului sau pensionarului.

În schimb, în cazul unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului, ajutorul de deces va fi în 2014 de 1.149 lei , faţă de 1.112 de lei, cât este în acest an. Legea nr. 340/2013 a bugetului asigurărilor sociale de stat a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 776 din 12 decembrie.

Ajutorul de deces se acordă în cazul decesului asiguratului, pensionarului sau al unui membru de familie care nu are un drept propriu de asigurări sociale şi se află în întreţinerea titularului la data decesului, unei singure persoane care face dovada că a suportat cheltuielile ocazionate de deces şi care poate fi, după caz: sotul supravietuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul, mostenitorul în conditiile dreptului comun sau în lipsa acestora, orice altă persoană care dovedeşte cu acte că a suportat cheltuielile ocazionate de deces, potrivit Casei Nationale de Pensii Publice.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Primele DECZII au ajuns la pensionari prin poștă

Bera Larisa

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Primele DECZII au ajuns la pensionari prin poștă Peste jumătate de milion de decizii de recalculare a pensiilor au fost înmânate beneficiarilor de către Poşta Română, vineri, în prima zi de distribuire, informează compania printr-un comunicat, potrivit Agerpres. Citește și: PENSII 2024 | Poșta Română începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea