Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

PSD Alba susţine proiectul Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulienii sunt oameni calzi şi ospitalieri. Ori de câte ori au ocazia, îşi primesc vizitatorii cu braţele deschise, fie că  vin aici pentru o afacere sau ca turişti interesaţi să cunoască mai bine moştenirea noastră culturală şi să petreacă în Cetate, şi nu doar acolo, clipe de neuitat. Alba Iulia are şansa ca în anul 2020 să devină Capitală Culturală Europeană şi trebuie să credem în ea.

Ce înseamnă această şansă? Vom avea ocazia să ne prezentăm oraşul, modul nostru de viaţă, dar şi realizările, într-un program complex şi atractiv. Vizitatorii ne vor cunoaşte istoria, vor întâlni artişti şi creaţiile lor, vor gusta din preparatele bucătăriei tradiţionale de aici, dar şi renumitele vinuri din zona noastră. Avem ocazia ca turiştii să ne descopere cultura şi obiceiurile, să participe la evenimente care-i vor purta pe străzi şi în pieţe, în Cetate şi în biserici. Vizitatorii vor avea prilejul să acumuleze o experienţă culturală unică, cultura urmând a fi viaţa oraşului şi inspiraţie pentru viitor.

Şi nu în ultimul rând, noi, albaiulienii vom învăţa sau reînvăţa să ne preţuim valorile! Alba Iulia va fi cunoscută la nivel internaţional, iar oraşul se va dezvolta cultural şi economic pe termen lung.

Evident că va creşte mult numărul turiştilor români şi străini, ceea ce înseamnă o reţea de turism mai bine pusă la punct. De asemenea, mai trebuie să amintim de reînvierea sentimentului de mândrie locală, mândrie care, să fim sinceri, s-a cam pierdut în ultima perioadă. Dacă Alba Iulia ar fi capitală culturală europeană, oraşul ar beneficia şi de o promovare mai rapidă la nivel internaţional, ar fi mai cunoscut decât dacă am încerca altfel să ne facem cunoscuţi peste hotare.

În concluzie, PSD Alba susţine proiectul Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană pentru că avem o şansă cum nu am mai avut demult ca oraşul nostru să se dezvolte cultural, social şi economic şi, ceea ce contează cel mai mult, noi, albaiulienii, o vom duce mai bine! Avem o ocazie şi nu trebuie să o ratăm din pricina unor orgolii politice care nu ne vor aduce în nici un caz prosperitatea mult dorită de noi, albaiulienii!

Ioan DÎRZU,
preşedintele PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea