Rămâi conectat

Actualitate

ALBA IULIA: A ajuns la spital după ce s-a urcat în mașina unui șofer care a consumat alcool

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

În noaptea de 26 decembrie 2013, în jurul orei 0.30, Poliţia municipiului Alba Iulia a fost sesizata că la Secţia Primiri Urgențe s-a prezentat o persoană care a declarat că a fost victima unui accident rutier produs pe raza municipiului.

Partea vătămată, un bărbat de 30 de ani, din comuna Vinţu de Jos a explicat că evenimentul a avut loc pe DJ 107 A, la intersecţia cu strada Garoafelor din localitatea Pâclişa, el având calitatea de pasager într-un autoturism al cărui număr de înmatriculare nu-l reţine.

Din primele cercetări efectuate a reieşit că șoferul autoturismului, Petru I. M. de 24 ani, domiciliat în Alba Iulia, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, iar la efectuarea unui viraj spre stânga a pierdut controlul direcţiei, astfel că mașina a ieșit în afara părţii carosabile şi s-a oprit în malul pârâului din apropierea drumului. Având în vedere că victima a fost de acord să nu meargă la spital pentru primirea de îngrijiri medicale, conducătorul auto nu a mai anunțat unitatea de poliţie competenta despre producerea accidentului rutier.

În urma consultului medical pasagerul a fost diagnosticat cu vătămări corporale care nu i-au pus viaţa în pericol şi nu au determinat internarea sa în spital.

Potrivit polițiștilor, conducătorul auto Petru I. M. a fost testat cu aparatul etilotest marca Drager, care a indicat o valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infractiunilor de „vătămare corporală din culpă” faptă pedepsită de art. 184 alin. 1 şi 3 din Codul Penal, „părăsirea locului accidentului în urma căruia au rezultat vătămări corporale”, faptă pedepsită de art. 89, alin 1 din OUG195/2002 şi „conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având în sânge o îmbibaţie alcoolica peste limita legală”, faptă pedepsită de art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul Rabla pentru Electrocasnice nu se va mai ține în 2024: AFM nu mai are buget pentru o nouă sesiune de finanțare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Rabla pentru Electrocasnice nu se va mai ține în 2024: AFM nu mai are buget pentru o nouă sesiune de finanțare Programul „Rabla pentru Electrocasnice” nu se va mai desfășura în 2024, pentru faptul că Ministerul Mediului, Apel și Pădurilor nu a prioritizat acest program. „Politicile, strategiile de mediu și prioritizarea lansării programelor sunt […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea