Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

„U” Cluj – CSU Alba Iulia 43-70 *A 10-a victorie consecutivă, cadou pentru Salley şi locul secund la finele turului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Runda a 13-a a Ligii Naţionale de baschet feminin a însemnat a 10-a victorie la rând pentru CSU Alba Iulia, la Cluj, cu Universitatea, scor 70-43 (18-16, 20-6, 14-13, 18-8), un  cadou pentru Breanna Salley, jucătoarea din USA împlinind azi 26 de ani. Gruparea din Cetatea Marii Uniri a trăit o toamnă excelentă şi la finele turului se regăseşte pe locul secund, în urma campioanei ICIM Arad, cu 25 de puncte (12 succese şi un eşec), la acest parcurs adăugându-se şi debutul în Europa, participarea în CEWL, precum şi calificarea în semifinala Cupei României.

Popov a rămas fidel strategiei aplicată în meciuri considerate uşoare şi a rotit jucătoarele, tocmai pentru a le da posibilitatea de a evolua în mod egal. Aşa se explică echilibrul înregistrat în primul şi al treilea sfert, adjudecate la diferenţe mici de vizitatoare, care la pauza mare conduceau cu 38-24. Cu unguroaica Judit Kajdacsi la timonă (21 de puncte şi 19 recuperări), studentele clujene au pus oarece probleme în ultimele 10 minute (au condus cu 5-0, în acest parţial), în jocul albaiuliencelor simţindu-se apăsat aerul vacanţei.

Au marcat Tiffany Brown – 19 puncte, Chastity Reed – 16, Sasa Cadjo – 8, Chadijah Whittington – 8, Breanna Salley – 7, Alexandra Uiuiu – 3, AnneMarie Părău – 3, Larisa Toma – 2, Jovana Vukoje – 2, Ildiko Nagy – 2.

Ianuarie începe abrupt pentru echipierele lui Miroslav Popov, dublă manşă în Cupa României (7 şi 11 ianuarie) cu ICIM Arad, singura echipă autohtonă ce a învins-o în acest sezon în două rânduri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea