Atitudinea Ordinului Arhitecților și a Primăriei Alba Iulia, o dezamăgire pentru Ion Dumitrel, președintele CJ Alba
Demersurile Consiliul Județean Alba privind transferul Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean Alba ce funcționează în prezent într-o clădire monument istoric de lângă Catedrala Reântregirii, în clădirea fostului sediu al DGPCAS din centrul orașului Alba Iulia, s-a împotmolit în Consiliul Local Alba Iulia.
Deși această mutare a fost anunțată încă din anul 2012, făcând parte dintr-un proiect mai amplu de transferuri și rocade a sediilor mai multor instituții deconcentarte aflate în subordinea CJ Alba, în vederea asigurării unor condiții optime de lucru pentru desfășurarea eficientă a activităților, acum se pune problema „oportunității” demarării proiectului consiliului județean.
Această situație a apărut după ce Filiala Ordinului Arhitecților din Alba și-a exprimat dezacordul atât pentru funcțiunea propusă cât și pentru modificarea volumetriei clădirii, care are o valoare arhitecturală deosebită, fiind o operă din perioada interbelică a arhitectului Octavian Mihălțan. Arhitecții consideră că nu trebuie aduse modificări nici caracterului clădirii aflate în aria protejată din perimetrul aferent zonei de protecție a Cetății Istorice.
Propunerea Consiliului Județean Alba de a muta Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Alba în clădirea din centrul orașului Alba Iulia nu este agreată nici de de către primarul Mircea Hava și grupul de arhitecți de la Serviciul de urbanism și disciplină în construcții din cadrul Primăriei Alba Iulia.
În replică, Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba s-a declarat surprins și dezamăgit de atitudinea celor două entități, care împotmolește demersul adminstrației județene, însă a precizat că lupta nu este pierdută.
“Vă mărturisesc că a fost o mare surpriză pentru mine să aflu de împotrivirea Filialei Ordinului Arhitecților din Alba și de faptul că Primăria Alba Iulia împărtășește aceeași poziție.
Noi nu am renunțat la acest demers pe care l-am adus la cunoștința publicului încă de anul trecut și căutăm cu încredere soluții pentru a îi convinge pe arhitecți că nu există nicio problemă în ceea ce privește respectarea liniei arhitectonice a clădirii. Vrem să fie toată lumea de acord că transferul Secției de Psihiatrie ce funcționează în prezent într-o clădire monument istoric din Cetatea Alba Carolina în imobilul situat în municipiul Alba Iulia, strada Mihai Viteazu nr. 2 este cea mai bună soluție.
În caz de forță majoră, dacă nu vom ajunge la un acord între toate părțile implicate, avem totuși soluții alternative!”, a declarat Ion Dumitrel, pentru ziarul “Unirea”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii