Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

ALBA: Protejați-vă contoarele şi branşamentele de alimentare cu apă împotriva îngheţului, sau sunteți buni de plată

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Operatorul județean de apă SC Apa CTTA Alba îi sfătuieşte pe cetățeni să ia măsuri pentru a-şi proteja contoarele şi branşamentele de alimentare cu apă împotriva îngheţului.

Potrivit prevederilor din contractul de furnizare încheiat cu fiecare abonat, utilizatorul are obligaţia de a „asigura integritatea sistemelor de măsurare”. În cazul în care se constată că aparatul de măsură trebuie înlocuit ca urmare a deteriorării provocate de îngheţ, utilizatorul este obligat să suporte costul contorului şi al întregii operaţiuni de schimbare.

Sfaturi Apa CTTA:

În cazul în care contorul este monat într-un cămin de apometru, asiguraţi-vă că acesta are capacul închis şi nu permite infiltrarea apei. În situaţia în care contorul este montat în pivniţe sau subsoluri tehnice, geamurile şi uşile vor fi închise. Dacă apometrul îngheaţă, nu utilizaţă apă fierbinte sau flacără deschisă pentru dezgheţarea aparatului. Protejaţi de îngheţ inclusiv robineţii şi ţevile de după contor

Atenție! Nu lasați robineţii deschişi ca măsură împotriva înghețului. Consumurile în astfel de cazuri sunt impresionante : 4 picături / secundă cumulează 2,9 mc/lună iar un „fir” de apă cu diametru de 1 mm reprezintă aprox. 6,5 mc/lună.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Amenajare trotuare și spații verzi în satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Amenajare trotuare și spații verzi în satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „AMENAJARE TROTUARE ȘI SPAȚII VERZI ÎN SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea