Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

„Afacerea Roșia Montană”- volumul jurnalistului Mihai Goțiu lansat cu mare succes la Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În aceeași sală „liberă la cultură” din Câmpeni, la numai câteva zile după altă lansare de carte încununată cu succes, jurnalistul Mihai Goțiu din Cluj Napoca – analist-comentator la Vox Publica și unul dintre cei implicați în redactarea ziarului Apusenii Liberi- și-a lansat cartea „Afacerea Roșia Montană”, un „jurnal de luptă al rezistenței din Roșia Montană” după cum l-a caracterizat Ioan Uțiu, moderator al evenimentului.

Evenimentul susținut de Fundaţia “Pro Munţii Apuseni”-  cea care reunește proprietari de pensiuni turistice, afaceriști, fermieri din Țara Moților ce se opun proiectului minier de la Roșia Montană – a fost a cincea lansare a volumului în orașe diferite și nu a fost întâmplător aleasă pentru că în Câmpeni, de aproape trei luni, se desfășoară mitinguri săptămânale împotriva proiectului propus de firma canadiană și care se vor desfășura în continuare, după cum au ținut să precizeze liderii protestatarilor locali în timpul lansării.

Chiar la început întâlnirii, autorul a prezentat spre vizionare o parte dintr-un viitor film intitulat „Zidurile”, inspirat din campania „Adoptă o casă la Roșia Montană” – un program de salvare a patrimoniului cultural şi a comunităţii tradiţionale de la Roşia Montană şi din satele învecinate la care participă numeroși voluntari de la noi din țară și din străinătate. În continuare acesta a făcut sinteză a acestei cărți realizată după 11 de documentare și prezentare a ,,afacerii” de la Roșia Montană, iar la sfârșitul evenimentului au avut loc discuții libere între autor și participanți, Goțiu exprimându-și încrederea că acest proiect nu va începe iar „peste voința oamenilor din Apuseni nu poate trece nimeni”.

Despre această lansare de carte, desfășurată la Câmpeni fără evenimente neplăcute pentru autor, se poate spune că s-a bucurat de un mare succes pentru că cei aproape 100 de persoane din Câmpeni, Roșia Montană și chiar din alte părți ale țării au achiziționat toate volumele cu autograf oferite spre vânzare, iar autorul a fost foarte bine primit și s-a simțit ca în familie printre aceștia, anunțând lansări viitoare și în alte orașe mari din Transilvania.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=811]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea