Rămâi conectat

Politică Administrație

Legea privind bruiajul telefoanelor în penitenciar pune capăt distracției deținuților din Închisoarea Aiud

Bogdan Presecan

Publicat

în

Proiectul de lege privind utilizarea sistemelor destinate blocarii si intreruperii radiocomunicatiilor in perimetrele unitatilor din subordinea Administratiei Nationale a Penitenciarelor a fost aprobat în şedinţa de Guvern din 16 octombrie.

Măsura vine cu mare întârziere, având în vedere numărul mare de cazuri de înșelăciune prin intermediul apelurilor telefonice care promiteau diverse premii, a căror autori s-au dovedit a fi deținuți.

Odată cu intrarea în vigoare a legii, cei peste 900 de deținuți din Penitenciarul de Maximă Securitate din Aiud nu vor mai putea vorbi la telefon sau intra pe internet, pentru a-și rezolva afacerile, pentru a vorbi cu familia, prietenii, sau pur și simplu pentru a-și omorî din plictiseală.

Proiectul urmează să fie trimis în Parlament pentru a fi luată o decizie finală după eventuale amendamente.

Costurile pentru implementarea acestei măsuri sunt însă foarte mari și va reprezenta, probabil, o afacere de milioane pentru cine va fi ales să asigure aceste echipamente și servicii. Pentru o unitate de detenție cu peste 1.500 de oameni încarcerați ar costa în jur de 10.000 euro pe lună, în timp ce pentru unitățile de detenție de mici s-ar ajunge la 5.000 euro pe lună.

Proiectul ar putea suferi modificări ulterioare, însă în varianta postată pe site-ul Ministerului Justiției se precizează că aceste instalații de bruiaj sunt singura soluție pentru stoparea acestor telefoane în penitenciare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Sălile de clasă ale Colegiului Militar Alba Iulia vor fi modernizate: Licitație de peste 800.000 lei lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Sălile de clasă ale Colegiului Militar Alba Iulia vor fi modernizate: Licitație de peste 800.000 lei lansată pe SEAP Ministerul Apărării Naționale, Unitatea Militară 01829 București, urmărește să achiziționeze mobilier în sălile de clasă ale Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”. Licitația de peste 800.000 de lei a fost publicată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea