Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Polițist din Aiud anchetat pentru corupție în urma unui flagrant

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție Alba au prins în flagrant, în noaptea de vineri spre sâmbătă, un polițist din Aiud, în timp ce primea mită pentru a nu întocmi un proces verbal de contravenție unui șofer.

Polițistul este angajat la serviciul rutier al Poliției Aiud și a fost prins în timp ce primea de la un șofer suma de 250 de lei pentru a nu scrie un proces verbal de contravenție. Șoferul respectiv fusese identificat pe radar de către echipajul de poliție conducând cu viteză mare, fără centură de siguranță, iar aplicarea tuturor măsurilor legale ar fi dus la suspendarea permisului, deoarece persoana în cauză avea deja 11 puncte de penalizare. Polițistul i-a cerut suma de 250 de lei și i-a promis că nu îi va face procesul verbal de contravenție și va scăpa fără suspendarea permisului de conducere. În noaptea de vineri spre sâmbătă, procurorii și ofițerii DGA au procedat la organizarea flagrantului, polițistul fiind prins cu banii, marcați în prealabil, asupra lui.

UPDATE: Potrivit reprezentanților Serviciului Județean Anticorupție Alba, cauza a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba ca urmare a sesizării din oficiu cu privire la faptul că, la data de 30.01.2013, agentul de poliţie a mai solicitat şi primit suma de 150 lei de la un lucrător din cadrul D.G.A. cu ocazia efectuării unui test de integritate, în acelaşi scop de a nu dispune măsurile legale cu ocazia constatării abaterilor contravenţionale săvârşite.

Cu ocazia constatării infracţiunii flagrante şi a cercetărilor efectuate ulterior a fost găsită suma primită de agentul de poliţie şi au fost ridicate mai multe procese verbale întocmite de acesta în perioada 2010-2013, care aveau menţiunea anulat sau care nu au fost predate persoanelor contraveniente (toate cele trei exemplare), urmând a se efectua verificări cu privire la modul de implementare şi trimiterea lor în debit.

La data de 27.09.2013 a fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de agentul de poliţie sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită prev. de art. 254 alin. 1 Cod Penal rap. la art. 6 şi 7 alin. 1 din Legea 78/2000, fiind dispusă cercetarea învinuitului în stare de libertate. În cauză urmează a fi continuate cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale”, precizează SJA Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea