Caisele – o sursă dulce de sănătate
Caisele au un gust dulce [i un miros foarte aromat, dar, pe l@ng\ aceasta, ele sunt s\n\toase [i bogate `n vitamine, ajut@ndu-ne s\ ne p\str\m `n form\ [i plini de energie pe tot parcursul anului. Constituind una dintre cele mai generoase surse naturale de vitamina A, C [i complexul de vitamine B, potasiu [i betacaroten, caisele sunt un prim ajutor pentru organism `n lupta `mpotriva bacteriilor [i infec]iilor, `n remediul ]esuturilor bolnave, `n dezvoltarea unei danturi [i structuri osoase solide [i ne ajut\, `n plus, s\ ne p\str\m o vedere bun\ [i ager\. Acest fruct ne tonific\ stomacul, ficatul, inima [i vederea prin suplimentarea la nivelul organismului a rezervei de vitamine [i minerale. De la caise putem folosi pentru bun\starea s\n\t\]ii noastre fructul, miezul, semin]ele [i florile. Chinezii foloseau fructele pentru metode de tratament naturale care s\ prelungeasc\ via]a, iar florile `n scopuri de `nfrumuse]are. Datorit\ con]inutului de celuloz\ [i pectin\ al fructului, acesta este foarte des folosit ca laxativ u[or `n problemele de constipa]ie. Provoc@nd o reac]ie alcalin\ `n interiorul organismului, ajut\ la digestie atunci c@nd este consumat `nainte de mas\. Cu un con]inut bogat `n fier, caisa este recomandat\ `n cazuri de anemie, ajut@nd totodat\ la cre[terea cantit\]ii de hemoglobin\ produs\ de corpul nostru.
Sucurile proaspete de caise constituie un adev\rat medicament natural atunci c@nd sunt folosite de c\tre bolnavi cu febra ridicat\ sau cu boli de piele. Foarte hr\nitor, miezul de cais\ este bogat `n Vitamina B17, cunoscut\ [i sub numele de „amigdalin\.” Aceast\ vitamin\ este un ajutor foarte important `n lupta `mpotriva principalului inamic al s\n\t\]ii omului, cancerul, deoarece distruge celulele cancerigene [i ajut\ `n acest mod la prevenirea acestei boli `nfrico[\toare.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară
Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară Nutriţionista Rusakova spune că toamna este cel mai indicat să mâncăm salate şi omletă la micul dejun. Un mic dejun ideal de toamnă ar trebui să includă fibre şi proteine vegetale, a declarat Daria Rusakova, nutriţionist şi candidat […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 3 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 18 ore
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
22 noiembrie 1963: Asasinarea președintelui american John Fitzgerald Kennedy
-
Ştirea zileiacum 4 zile
FOTO, VIDEO | Accident rutier GRAV pe DN7, la Vințu de Jos: Două persoane ÎNCARCERATE, după impactul dintre un autocamion și o autoplatformă