Clement Negruț: ”Roșia Montană nu este jucăria lui Victor Ponta!”
Îi cer lui Victor Ponta să demisioneze din funcția de premier pe care o deține acum! Acest om a dat și dă dovadă de totală iresponsabilitate atât în acțiunile pe care le întreprinde cât și în declarații. Celebrul plagiator a devenit în ultimele luni cel mai mincinos politician, deoarece declarațiile premierului Ponta se contrazic total cu cele ale parlamentarului Ponta.
Acest om iresponsabil își bate joc cu nesimțire și de locuitorii din munții Apuseni și de toți ceilalți români, indiferent de opinia lor față de proiectul minier mult dicutat din Roșia Montană. Ce înseamnă acest ping-pong cu un proiect de lege ce are legătură cu un obiectv de însemnătate națională, domnule premier? Acesta este modul prin care gestionați dumneavoastră o asemenea temă? În Guvern îl susțineți cu forță iar în Parlament dați cu el de pământ.
VICTOR PONTA NU A FOST NICIODATĂ LA ROȘIA MONTANĂ.
Premierul țării dovedește un ”interes enorm” față de acest subiect atât de important încât nu a catadicsit niciodată să calce prin localitatea aceasta. Mai mult decât atât, acest premier iresponsabil spune că, ” respingerea proiectului de la Roşia va avea drept consecinţă negativă ştergerea judeţului Alba de pe harta economică”. Dar tot el, ca parlamentar votează împotriva proiectului.
Domnule Ponta, nu pier ardelenii când vor plagiatorii! Județul Alba nu ți-a făcut jocurile, dar asta nu înseamnă că va dispărea când vrei tu. Istoria acestor locuri e mai veche decât cariera ta de politician și cu certitudine va dăinui mai mult decât tine. Acestea sunt motivele care mă determină să cer imperios demisia lui Victor Ponta.
Sunt în măsură să fac aceste afirmații. De ce? Pentru că în mod constant am dovedit că sunt preocupat de acest subiect și totodată am experiență în acest domeniu, deci știu despre ce vorbesc.
Aș vrea în continuare să exprim poziția pe care Partidul Mișcarea Populară o are față de felul cum statul ar trebui să se raporteze la proiectul de la Roșia Montană:
Partidul Mişcarea Populară susţine orice activitate de exploatare a resurselor minerale sau naturale, fie că este întreprinsă de companii de stat, fie că este întreprinsă de companii private, cu cinci condiţii:
1. respectarea standardelor de mediu.
2. beneficii pentru toţi cetăţenii României (locuri de muncă, bani, energie ieftină, etc.).
3. prezervarea patrimoniului naţional şi local.
4. transparenţă deplină a contractelor şi condiţiilor de exploatare pentru buna informare a publicului.
5. beneficiile financiare obţinute de statul roman să meargă în investiţii, nu în consum.
Partidul Mişcarea Populară consideră că, în acest moment, proiectul Roşia Montana, aşa cum a fost promovat de guvernul Ponta, din informaţiile disponibile, nu respectă aceste 5 condiţii.
Tot în acest context doresc să amintesc inițiativele pe care le-am avut în legătură cu acest subiect. Am cerut încă din 2009 desecretizarea licențelor de concesiune minieră și în special a contractului încheiat de stat cu compania canadiană Gabriel Resources. Totodată am solicitat și renegocierea acestui contract de concesiune în vederea creșterii participației statului la 25%. Nu în ultimul rând am solicitat direcționarea redevențelor rezultate în urma exploatării miniere, către bugetul autorităților locale și ale județului, prin două amendamente la Legea Minelor nr. 85/2008.
Deputat, Clement NEGRUȚ
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Delegarea gestiunii serviciului de iluminat public în comuna Rimetea: Licitația de peste 400 mii de lei, lansată în SEAP
Delegarea gestiunii serviciului de iluminat public în comuna Rimetea: Licitația de peste 400 mii de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Rimetea a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru „Delegarea de gestiune prin concesiune a Serviciului de iluminat public al Comunei Rimetea, judetul Alba”. Valoarea totală a investiției este de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum 20 de ore
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci