Rămâi conectat

Actualitate

Nicolae Furdui-Iancu îşi lansează al şaptelea album: „La omu’ cu suflet bun”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cel mai îndrăgit solist de muzică populară din judeţul Alba, Nicolae Furdui-Iancu, îşi va lansa astăzi, 8 sepembrie, în cadrul Festivalului Naţional de Folclor „Strugurele de Aur”, cel de-al şaptelea album din carieră, intitulat „La omu’ cu suflet bun”, titlul ultimei piese.
Ieri, în preziua lansării, Nicolae Furdui-Iancu a susţinut o conferinţă de presă la Hotel Cetate, prezentând noua sa creaţie artistică, realizată cu sprijinul SC Jidvei SRL. CD-ul conţine 22 de piese din Ţara Moţilor şi zona Alba Iulia, 6 dintre acestea fiind preluate de la taragotistul maramureşean Dumitru Dobrican, melodii asemănătoare cu ţarinile moţeşti. Orchestraţia este asigurată de Orchestra „Jidvei România” – dirijor Stelian Stoica şi grupul instrumental „Crai Nou”, condus de Alexandru Borca.
Coperta albumului „La omu’ cu suflet bun” îl înfăţişează pe artist în casa sa de la Poiana Sohodol, iar pe verso se află un peisaj din localitatea sa natală. Iată câteva dintre titlurile pieselor ce compun albumul, interpretate în stilul inconfundabl de inegalabilul Nicolae Furdui-Iancu: „Viaţă tu eşti numa’ dor”, „De-ar fi mândra sâmbăta”, „Mireasă, drăguţii tăi”, „De-aş mai fi iară fecior”, „Lângă moara din Săsciori”, „Cât oi fi ş-oi mai trăi”, „Când eram tânăr odată”, „Calce-l nevoia vinars” sau „Pagubă c-am îmbătrânit”.
Acestea şi alte melodii de pe album le veţi putea asculta azi, de la ora 18.30, în prima zi a concursului de interpretare, în cadrul recitalului susţinut de Nicolae Furdui-Iancu, timp de o oră.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi vremea la finalul lunii iulie și la început de august 2024. Prognoza METEO indică ploi și temperaturi peste media normală

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cum va fi vremea la finalul lunii iulie și la început de august 2024. Prognoza METEO indică ploi și temperaturi peste media normală ANM anunță un început ploios pentru următoarele patru săptămâni, mai ales în sud-est. Regiunile vestice și sud-vestice vor avea parte de precipitații normale. Temperaturile vor fi „ușor mai ridicate” decât cele normale. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea