Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO: Expoziţie de maşini de epocă în Cetatea Alba Carolina. Vehicule istorice din perioada 1952 – 1983, la Obelisc

Alexandra Mates

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Peste treizeci de maşini de epocă, lustruite şi dichisite, au constituit sâmbătă, 7 septembrie, obiectul unei expoziţii inedite la Alba Iulia. Proprietarii bijuteriilor pe patru roţi au participat la cea de-a XIV-a  ediţie a Raliului “Carpaţi Retro”, Alba Iulia fiind punctul final al celei de-a doua etape (172 km Rânca – Alba Iulia). Pe lângă automobilele participante în competiţie la expoziţie au luat parte şi vehicule valoroase deținute de colecționarii din zonă. Vehiculele produse în perioada 1952-1983 au adunat zeci de curioşi, care nu au ratat ocazia de a se imortaliza chiar şi la volanul acestora.

Începând cu ora 16.00, primele vehicule istorice şi-au făcut apariţia pe esplanada din faţa Obeliscului, după care, din minut în minut şi celelalte.

 Zeci de trecători, albaiulieni şi turişti s-au oprit pentru a admira “frumoasele” bătrâne cochete. Fiecare maşină din cele peste 30 prezente la Alba Iulia are povestea ei, iar proprietarii au fost dispuşi să o spună oricărui era interesat.

Printre primele zece maşini apărute pe esplanda din faţa Obeliscului s-a aflat şi un Mercedes tip 230, automatic din anul 1974. Octavian Giurgiu, proprietarul maşinii ne-a spus că o are de mai bine de 5 ani şi o întreţine singur. O scoate din garaj numai pentru evenimente speciale, aşa cum a fost şi cel de astăzi. “Maşina este deodată cu mine. E întreţinută original, vopsea originală, reimportată din America în California, cu extrasurile specifice pieţei americane, climă şi cam tot ce se înseamnă dotări pentru anii 70”, ne-a declarat acesta.

 Octavian consideră că o astfel de maşină ste specială prin faptul că “aşa ceva nu se mai vede pe stradă”. Spune că oamenii întorc capul când o văd,. că  e ruptă din alt film, cum ar veni, cu 30 de ani în urmă. “Nu se mai vede la orice colţ de stradă aşa ceva”, ne-a declarat acesta.

Vehiculele istorice au poposit în Oraşul Marii Uniri, pe esplanada Obeliscului din Cetate, timp de câteva ore.

 Evenimentul a fost organizat de Retromobil Club România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia. RCR reunește sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regele Mihai I al României, peste 550 de colecționari de vehicule istorice.

[nggallery id=207]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO VIDEO | Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, dublă campioană națională la Culturism și Fitness. A reușit să își apere titlul la concursul organizat în Cluj-Napoca

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO VIDEO | Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, dublă campioană națională la Culturism și Fitness. A reușit să își apere titlul la concursul organizat în Cluj-Napoca Campionatul Național de Culturism si Fitness s-a organizat la Cluj-Napoca în perioada 15-19 mai, iar albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean a reușit să își apere cu succes titlul de campioană. După ce a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea