FOTO: Super spectacol de dans, în prima seară a Festivalului Dilema Veche. Umbre în Cetate, cu magnificul Razvan Mazilu
Vineri seară în Piața Mihai Viteazul din Cetatea Alba Carolina a avut loc spectacolul coregrafic site-specific Corpuri in Cetate, realizat de Centrul National al Dansului Bucuresti, cu participarea extraordinară a coregrafului și dansatorului Razvan Mazilu.
Spectacolul care a fermecat publicul prezent la Festivalul Dilema Veche a structurat în trei parti:
Nemuritorii
Coregrafia de Andreea Novac
Dansatori: Mircea Ghinea, Ștefan Lupu, Alin State, Istvan Teglas, Florentin Munteanu
Nemuritorii asumă un discurs tonic bazat pe stimularea kinestezică a spectatorului, prin intemediul celor cinci corpuri vibrante, care își axează parcursul coregrafic în jurul energiei și pulsației. Istorii de grup aștern pe retina spectatorului o lume ludică și plină de vivacitate.
Dancing City
Concept/ coregrafie Carmen Vidu și VavaȘtefănescu
Dansatori : Vava Ștefănescu, Mădălina Ciotea, Istvan Teglas, Mircea Ghinea
Montaj și coloană sonoră: Cristina Baciu și Carmen Vidu
Dancing City prinde contururi proeminente în formă digitală și este menit să exploreze forme și experiențe umane printr-o investigație în sufletul urban al omului de rând, devenit dansator de moment, pe trotuarele, acoperișurile, statuile și în parcările orașelor prăfuite de o istorie covârșitoare. Dancing City depășește stadiul banalului proiect cultural prin refacerea unui spațiu comun absent într-un văzduh din amic în care visele redevin o formă vie, însuflețită. (Carmen Vidu)
Povestea personală se fixează, într-un anumit moment, de un loc anume din oraș: de un colț de stradă, intrarea într-un parc…Povestea noastră, a fiecăruia, devine parte din povestea mare, a Cetății. Dar atunci cînd istoria cetății vine de mai departe putem vedea cum purtăm în corpul nostru orașul de ieri; rescriem cu corpurile noastre, fără să știm, Istoria Cetății. Ducem mai departe o poveste, adăugând culorile, sonoritățile, accentele care ne sunt proprii astăzi.
Șaraiman(fragment)
Concept și coregrafie : Răzvan Mazilu
Dansator: RăzvanMazilu
Stand-up actor : Dan Badea
Spectacolul Șaraiman este o colaborare între Teatrul Odeon și Fundația perfoRM și reunește trei ipostaze artistice aparent incompatibile: dans contemporan, stand-up comedy și muzică lautarească interpretată de Romica Puceanu. Alăturarea acestora se concretizează într-o invitație de a privi cu un ochi (auto)critic, cu mult umor, o temă de meditație mereu actuală, profund umană: teama de ratare.
“Șaraiman a aparut dintr-o senzație personală, resimțită ca un gând rece, pe care ai vrea sa îl alungi repede, și anume aceea a ratării unor evenimente din viața mea, a noastră, a celor care am ales să trăim în România”, mărturisește cu sinceritate Răzvan Mazilu. “Știu, mi s-a spus de nenumărate ori că eu nu am de ce să simt asta, pentru că sunt un artist împlinit, însă nu ai cum să nu te întrebi cum ar fi arătat viața ta dacă ai fi făcut cu totul alte alegeri în diferite momente, alegeri deopotrivă personale și profesionale. Împreună cu artistul de stand-up comedy Dan Badea și inspirați de muzica lăutarească autentică, încercăm, cu foarte mult umor, să lansăm câteva întrebări și, eventual, să găsim niște răspunsuri”.
[nggallery id=146]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare
FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare În cursul zilei de vineri, 22 noiembrie 2024, mai mulți muncitori și-au pus la treabă iscusința, priceperea și îndemânarea cu scopul de a oferi pasionaților de șah din municipiul […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 26 de minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii