Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Dezbatere furtunoasă în Consiliul local Cugir pe tema infrastructurii din Cindeni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dezbatere incendiară la şedinţa Consiliului local al oraşului Cugir desfăşurată miercuri la sediul primăriei locale. Mai mulţi locuitori din zona Cindeni a oraşului au venit hotărâţi să ceară socoteală administraţiei locale în legătură cu infrastructura dezastruoasă pe care o are respectivul cartier, dar şi pentru starea deplorabilă în care se găseşte Râul Cugir. Oamenii au acuzat indiferenţa autorităţilor faţă de străzile Dealului, Şurianu, Mihai Viteazul, I. Budai Deleanu, Zorilor unde nu s-a intreprins nimic până în prezent, nici pentru introducerea canalizării, nici pentru reabilitarea drumurilor. „Am venit să vă întrebăm ce aveţi de gând cu noi, pentru că aşa cum ne trataţi acum, ne simţim abandonaţi. Constatăm că veniţi în Cindeni doar în timpul campaniei electorale, să vă acordăm voturile, după care ne uitaţi”, spunea Herlea Crăciun (str. Dealului). Un alt localnic (Zapodean) susţine că cetăţenii au plătit camioane cu piatră concasată pe care au pus-o pe stradă pentru ca maşinile să poată circula. În opinia sa, cine are maşină 4×4 poate circula, cine nu, merge pe jos. O altă localnică (str. Zorilor) i-a cerut primaruluI Adrian Teban să facă ce a făcut la Vinerea (locul de baştină al edilului), localitate care are şi apă potabilă şi canalizare şi străzi asfaltate iar în Cindeni s-a făcut prea puţin. Unii dintre cetăţenii prezenţi i-au reproşat primarului că nu gestionează problemele din cartier, că doar în campanie umple Cindeniul cu excavatoare şi buldozere, iar după alegeri le retrage şi totul arată ca înainte.
S-a adus în discuţie situaţia străzii I. Budai Deleanu, principala arteră de circulaţie în zonă, executată parţial cu piatră cubică, calitatea lucrărilor fiind sub orice critică. Şi pe această stradă, spunea Herlea, s-au abandonat lucrările iar materialele lăsate la voia întâmplării se fură în fiecare zi.
N-a scăpat de tirul acuzelor nici Râul Cugir, pe a cărui albie creşte o adevărată pădure iar gunoaiele aruncate în râu au devenit obstacole în calea apelor (Kis Zoltan, str. I. Budai Deleanu). La problemele ridicate, primarul Teban i-a asigurat pe cei prezenţi că există un program pentru zona Cindeni de 10 milioane de euro pentru canalizare şi străzi, ce urmează să ia startul cel mai târziu în primăvara anului viitor, lucrările urmând să fie finalizate în 2014. „Contractul de finanţare a întârziat, dar în toamnă va avea loc licitaţia, după care demarăm proiectul”, a declarat Teban.
În ceea ce priveşte situaţia Râului Cugir, domnia sa a spus că este problema Apelor Române, instituţie faţă de care a făcut demersurile ce se cuvin, dar care nu a răspuns solicitărilor primăriei. Legat de reproşul că primarul le cere doar votul fără să-i ajute cu ceva, Teban le-a răspuns celor din Cindeni cât se poate de calm. „Îmi este indiferent votul dumneavoastră, că oricum nu m-aţi votat niciodată”.
Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii Ministerul Muncii a oficializat că mini-vacanța de Paște va fi de 6 zile pentru români și în acest an. Această decizie a fost luată pentru a crea o „punte” între 1 mai și sărbătorile pascale. Citește și: Mesaje de Paste fericit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea