Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO: Vezi cine este primul albaiulian căruia i s-a făcut statuie în timpul vieții!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Un cunoscut artist albaiulian a ajuns să-și vadă transpus plastic, cu migală, chipul în bronz. Este vorba despre interpretul de muzică folk, Vali Șerban, a cărui imagine redată prin sculptură întâmpină trecătorii și turiștii în Piața Cetății Carolina din Alba Iulia.

Vali Serban statuie

În timp ce mulți dintre politicienii autohtoni visează să li se ridice o statuie, dacă s-ar putea în timpul propriei lor vieți, iată că un om dintr-o zonă îndepărtată de politică, ba chiar de multe ori opusă acesteia, reușește performanța de a-și vedea chipul sculptat și expus într-o piață publică. Și de aici, pe mii de wall-uri de facebook, broșuri și cataloage de promovare a turismului în Alba Iulia.

Statuia s-a alăturat recent celorlalte sculpturi în bronz din Piața Cetății, care s-au dovedit a fi adevărate puncte de atracție pentru cei care vizitează cetatea.

Nu știu cât de mult a  visat Vali Șerban să ajungă și statuie, însă știu sigur că festivalul de folk „Ziua de Mâine”, a cărui inițiativă îi aparține și pe care îl organizează în calitate de director de festival din anul 2005, a fost un vis împlinit și așteptat de artist timp de 30 de ani.

Folkistul s-a născut la 20 octombrie 1953 la Cîmpeni. De mulţi ani locuieşte la Şeuşa, lângă Alba Iulia.

Artistul plastic care a realizat sculptura se numește Ștefan Ciprian Bințințan și este din Alba Iulia. La doar 37 de ani, are un portofoliu impresionant de lucrări. A fost unul dintre restauratorii Porții a III-a  Cetatii Vauban, a realizat busturile Reginei Maria și a Regelui Carol al VI-lea situate în fața Catedralei Reântregirii, o parte dintre statuile din bronz din Cetatea Alba Carolina și multe alte creații deosebite.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 iulie: Se stingea din viață Regina Maria, femeia care a influențat cel mai mult istoria României

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 iulie: Se stingea din viață Regina Maria, femeia care a influențat cel mai mult istoria României Deși nu era româncă, odată venită în România ca soție a viitorului rege Ferdinand (numit Ferdinand Întregitorul sau Ferdinand cel Bun) Regina Maria a devenit femeia care a influențat cel mai mult istoria României. În bine! Nepoată atât […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea