Curtea de Apel Târgu-Mureş: Ioan Topor şi Costică Marin cercetaţi în libertate în dosarul evaziunii BCR Asigurări Viaţă
Cei doi oameni de afaceri din Alba implicaţi în dosarul BCR Asigurări de Viaţă, Ioan Topor şi Costică Marin, vor fi cercetaţi în continuare în stare de libertate, au decis magistraţii Curţii de Apel Târgu Mureş care au judecat miercuri recursul în acest dosar, menţinând astfel decizia iniţială a Tribunalului Mureş.
Faţă de Ioan Topor magistraţii au dispus însă interdicţia de a părăsi ţara timp de 30 de zile şi conficarea temporară a paşaportului, în timp ce asociatul său în afaceri, Costică Marin, a scăpat fără vreo interdicţie.
În acest dosar mai sunt cercetaţi, tot în stare de libertate, alţi 6 oameni de afaceri din ţară: Maria Bene, Iulian Staver, Marin Belei, Ioan Miclea, Cătălin Dobre, Marius Alexandru Guţu. Şi faţă de Maria Bene, administratorul imperiului Unicarm Satu Mare şi fiica patronului Vasile Lucuţ, magistraţii de la Curtea de Apel Târgu Mureş au luat măsura obligării de a nu părăsi ţara.
„În baza art. 149 ind. 1 alin. 12 cu referire la art. 146 alin. 11 ind. 1 şi art. 145 ind. 1 Cod procedură penală a luat faţă de inculpaţii BENE MARIA şi TOPOR IOAN măsura obligării de a nu părăsi ţara, şi în consecinţă:
În conformitate cu prev. art 145 ind. 1 alin. 1, 2 Cod procedură penală a obligat pe inculpaţii BENE MARIA şi TOPOR IOAN ca pe o perioadă de 30 de zile începând din data de azi, 17.07.2013, până în data de 15 august 2013, inclusiv, să nu părăsească ţara fără încuviinţarea instanţei.
În total 18 persoane au fost reţinute în noaptea de 9 spre 10 iulie, la Târgu-Mureş, în dosarul BCR Asigurări de Viaţă. Poliţiştii şi procurorii suspectează că acestea fac parte dintr-o reţea care frauda statul prin neplata impozitelor şi taxelor pe salarii. Firmele plăteau salariile, prin intermediul unor asigurări de viaţă, încheiate pe numele angajaţilor, care le răscumpărau. Modul de operare al reţelei este o noutate pentru oamenii legii: firma încheie o asigurare de viaţă colectivă şi virează banii. Contractul este anulat a doua zi, iar banii sunt returnaţi în conturile individuale ale salariaţilor asiguraţi sub formă de salarii. Banii nu sunt însă impozitaţi. Prejudiciul este estimat la 6 milioane de euro.
În acest dosar au avut loc 116 percheziţii domiciliare în judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa, Brăila, Bihor, Caraş, Cluj, Constanţa, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Maramureş, Neamţ, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o oră
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii