Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Jurnaliștii europeni, despre Alba Iulia: ”Cetatea Alba Carolina are mai mult potenţial decât Dracula însuşi!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

vizita cetate alba iulia009Aceasta este concluzia jurnalistei italiene Paula McCourt Francescone care împreună cu alţi 40 de jurnalişti români şi străini a vizitat duminică Cetatea Alba Carolina în cadrul unui tur de informare organizat de Ministerul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism.

După un drum care a pornit miercuri din Delta Dunării, a continuat cu Braşov, Bran, Peleş, prima şcoală românească din Scheii Braşovului, Sighişoara şi Salina din Turda, oaspeţii au sosit sâmbătă seara la Alba Iulia unde au fost primiţi, la Poarta I a Cetăţii, de tulnicăresele din Câmpeni. Au asistat apoi la schimbarea Gărzii Cetăţii şi la ridicarea podului de la Poarta a III-a iar duminică dimineaţă au făcut un tur complet, cu ghidaj, al Traseului Celor Trei Fortificaţi, au trecut pe la Sala Unirii şi pe la Catedrala Reîntregirii, după care au plecat spre Sibiu.

Ceea ce am văzut aici, în scurtul timp cât ne-a fost pus la dispoziţie, este într-adevăr frumos. Ceea ce trebuie să faceţi voi este să conservaţi ceea ce aveţi, aşa cum noi în Spania n-am făcut întotdeauna. Oricum potenţialul turistic al acestei Cetăţi este uriaş”, a spus Maria Mercedes Gonzalez, jurnalist la prestigioasa publicaţie spaniolă El Pais.

Este cel mai frumos loc pe care l-am văzut până acum în România”, a fost complimentul pe care ni l-a făcut Roberto Caramelli, jurnalist italian la La Republica, unul dintre primele trei ziare ca importanţă din Peninsulă.

Concluzia aparţine însă jurnalistei Pamela McCourt Francescone de la TTG Italia, una dintre cele mai companii de promovare turistică din Europa: „Cetatea Alba Carolina are mai mult potenţial decât Dracula însuşi. Este o reconstrucţie cum puţine sunt în Italia”.

De asemenea aprecierile privind românii şi ospitalitatea lor au fost la superlativ, ceea ce a lăsat de dorit fiind organizarea şi graba cu care jurnaliştiii au fost purtaţi prin locurile amintite. „Ni s-au prezentat prea multe lucruri frumoase, dar în prea scurt timp”, a spus puţin dezamăgit Roberto Caramelli. „Mi-aş fi dorit să avem contact cu localnici, să-i cunoaştem la ei în comunitate şi să simţim mai bine locurile prin care am umblat însă sper ca pe viitor organizatorii să ţină cont de aceste critici constructive”, a spus şi jurnalista din Israel Sylvia Lief. „Ceea ce este însă cel mai important este că ne dorim să revenim în România şi să luăm lucrurile pe îndelete. Nu am avut acest sentiment după fiecare ţară vizitată”, a spus Maria Mercedes Gonzalez.

Cetatea Alba Carolina a fost restaurată printr-un proiect al Primăriei Alba Iulia prin care administraţia a accesat peste 100 de milioane de euro fonduri europene, iar reconstrucţia propriu-zisă a fost realizată de Grup Corint, cea mai mare societate de restaurare şi reabilitare istorică din România.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești O fetiță de doar 3 ani a fost grav rănită joi după-masa, după ce a căzut de etajul unei locații de cazare din satul Călugărești, comuna Avram Iancu. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea