Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO: Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” onorat cu încă patru elevi de nota 10 obţinută la Evaluarea Naţională 2013

Dragoş Suciu

Publicat

în

Aşa numita generaţie „touch screen” iese la rampă de această dată prin atingerea unui nivel de cunoştinţă remarcabilă, demonstrată la Evaluarea Naţională 2013 şi pe parcursul celor 4 ani de şcoală gimnazială. Des criticată pentru lipsa de cultură şi pasiunea pentru tehnologie şi internet, 16 absolvenţi din judeţul Alba au contrazis constatările celor mai în vârstă obţinând medii de 10 la Evaluarea Naţională. Deşi subiectul a atins cote nebănuite Sebastian Ghermanpe scena politică naţională, fostul ministru punând succesul examenului pe baza schimbului de putere, este de apreciat efortul tinerilor care au ieşit în faţă, de această dată, prin rezultate bune la învăţătură.

Cu această ocazie vă facem cunoscuţi încă patru elevi de nota 10 la evaluarea naţională din acest an!

Sebastian Emanuel Gherman a fost elevul Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia şi vrea să urmeze Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia la profilul real, secţia matematică-informatică, intensiv engleză. Succesul la evaluarea naţională consideră că se datorează profesorilor care l-au meditat, părinţilor şi prietenilor care l-au susţinut, dar aceste rezultate vin în urma muncii şi perseverenţei în cei 8 ani de studiu. Absolventul a fost prezent în repetate rânduri la concursul deBianca Mateiu matematică „Cangurul”, la care a obţinut rezultate remarcabile premiate cu excursii în ţară şi în străinătate. Când nu este la şcoală, Sebastian petrece timpul liber cu prietenii, iar navigatul pe internet şi sportul sunt pasiunile lui.

Maria Bianca Mateiu a fost eleva Şcolii gimnaziale „Vasile Goldiş” din Alba Iulia, iar din toamnă va fi eleva Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia la profilul real, la secţia de matematică-informatică intensiv engleză. Pe lângă nota 10 la Evaluarea Naţională, tânăra a participat la Olimpiada Naţională de Geografie desfăşurată la Târgu-Jiu, unde, sub îndrumarea profesoarei Lăncrănjan Floare a obținut mențiune. Cu modestie, absolventa atribuie rezultatele obţinute muncii Iustin Jurcanprofesorilor şi nu neapărat studiului individual.

Iustin Jurcan, şef de promoţie cu nota 10, la Şcoala gimnazială a Colegiului Tehnic Apulum din Alba Iulia a participat de-a lungul anilor de studiu la concursuri naţionale şi internaţionale la engleză, religie, franceză, istorie, română şi matematică, la care a obţinut rezultate onorabile pentru judeţul Alba. Consideră că a reuşit să obţină rezultate bune la mai multe discipline diferite cu ajutorul muncii, perseverenţei, ambiţiei, motivaţiei şi nu în ultimul rând rugăciunii. Va fi coleg cu restul premianţilor la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia la secţia ştiinţe ale naturii, iar pe viitor intenţionează să studieze medicina. Nu în ultimul rând pentru împlinirea spirituală doreşte să studieze Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Raluca Muntean a terminat Școala gimnazială ,,Avram Iancu” din Alba Iulia şi va fi colegă de clasă cu Iustin la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, la secţia ştiinţe ale naturii. Pe lângăRaluca Munean nota 10 obţinută la evaluarea naţională, Raluca este şef de promoţie cu media 10, iar rezultatele obţinute le pune în seama muncii, ambiţiei, seriozităţii cât şi sprijinului permanent al profesorilor şi prietenilor. Pe parcursul anilor de studiu se mândreşte cu locul 1, la olimpiada de religie şi locul trei la olimpiada de limba germană, faza judeţeană. În timpul liber, tânăra se relaxează prin socializare, plimbări şi ascultând muzică.

După cum putem constata, la fel ca şi absolventele Şcolii gimnaziale „Mihai Eminescu” din Alba Iulia şi cei patru elevi vor urma cursurile celui mai prestigios Colegiu din judeţ, Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, devenit un magnet de materie cenuşie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 iulie: Se stingea din viață Regina Maria, femeia care a influențat cel mai mult istoria României

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 iulie: Se stingea din viață Regina Maria, femeia care a influențat cel mai mult istoria României Deși nu era româncă, odată venită în România ca soție a viitorului rege Ferdinand (numit Ferdinand Întregitorul sau Ferdinand cel Bun) Regina Maria a devenit femeia care a influențat cel mai mult istoria României. În bine! Nepoată atât […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea