Rămâi conectat

Sport

Baschetbalistele Sica Cuzic şi Andreea Beldian (LPS Alba Iulia) – convocate la lotul naţional Under 18

Dan HENEGAR

Publicat

în

Două dintre cele mai talentate baschetbaliste legitimate la LPS Alba Iulia, Sica Cuzic şi Andreea Beldian (ambele născute în 1996) sunt convocate la lotul naţional Under 18 feminin al României. Reprezentativa tricoloră se pregăteşte în această perioadă la Cluj Napoca (până în 15 iulie) şi apoi la Bucureşti, în vederea participării la Campionatul European de baschet Under 18, Divizia B, din Ungaria. La competiţia de la Miskolcs, din perioada 15-25 august, România a fost repartizată în Grupa C, alăturio de Ungaria, Letonia şi Scoţia. „Cele două jucătoare, deşi mai mici cu un an au fost convocate în această perioadă la reprezentativa de junioare. Ele sunt obişnuite cu asemenea competiţii continentale, întrucât, în 2012 au fost prezente la Europenele Under 16, din Estonia. Oricum, pentru noi este o satisfacţie să avem două baschetbaliste selecţionate la lotul naţional”, a declarat George Lăncrănjan, cel care a fost solicitat să antreneze lotul Under 18 în această vară, însă a refuzat în mod oficial, din pricina programului încărcat.

*Duble laureate

LPS Alba Iulia 10Sica Cuzic, Andreea Beldian, împreună cu Emilia Gherman sunt cele trei tinere jucătoare care vor fi incluse în lotul de senioare al CSU Alba Iulia, în viitoarea ediţie, sub comanda lui Miroslav Popov. Secundul de la prima formaţie, George Lăncrănjan a reuşit în acest an, alături de echipa LPS Alba Iulia, cu cele trei în componenţă să devină campion naţional la categoria Under 17 (turneu final la Tg. Mureş), cucerind şi medalia de argint la faza finală a ONSS la baschet feminin, de la Ploieşti. „Eu îmi doresc foarte mult ca toate trei să ajungă să joace la un nivel cât mai ridicat. Specialiştii apreciază calităţile Sicăi Cuzic, o jucătoare de mare perspectivă, ce are un potenţial deosebit”, a apreciat Lăncrănjan, cel care are un merit incontestabil în progresul celor trei jucătoare. Venită vara trecută de la Phoenix Galaţi la Alba Iulia tocmai pentru a lucra în mod direct cu Georghe Lăncrănjan, Sica Cuzic este una dintre cele mai talentate jucătoare din ţară la categoria sa de vârstă şi a fost desemnată MVP-ul turneului final al CN Under 17, la fel ca şi la competiţia desfăşurată în Prahova.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia

Dan HENEGAR

Publicat

în

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia, în calificările probei de 800 metri La finele acestei săptămâni, aiudeanul George Cozma (CSȘ Blaj), recent medaliat cu bronz la Campionatele Balcanice Under 18 de la Maribor (Slovenia), va lua startul la Campionatul European Under 18, în perioada 18-21 iulie, în Slovacia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea