Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ion Dumitrel: ”Traseul autostrăzii Sebeș – Turda nu a fost stabilit de Consiliul Județean Alba”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a fost prezent astăzi în conferința de presă de la PDL special pentru a transmite un mesaj cetățenilor interesați de construcția autostrăzii Sebeș – Turda și de problemele pe care aceasta ar putea să le creeze.

Traseul autostrăzii Sebeș – Turda nu a fost stabilit de Consiliul Județean Alba. Acesta a fost stabilit de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri. Noi am primit solicitarea de a elibera certificatul de urbanisam cu planurile respective, am cerut de la comunele și orașele care sunt străbătute de acest traseu punctul de vedere. În ceea ce privește nelămuririle și observațiile, colegii din CJ care se ocupă vor stabili o întâlnire cu proiectantul și cu primarii, iar primarii vin cu observațiile pe care le fac cetățenii care sunt afectați într-un fel sau altul de acest traseu”, a spus Dumitrel.

Șeful administrației județene a explicat că a fost necesară această clarificare deoarece la Consiliul Județean au început să sosească plângeri după ce vicepreședintele CJ Florin  Roman a anunțat, într-o conferință de presă, că traseul a fost definitivat, iar oamenii atrag atenția că autostrada le va afecta proprietățile mai mult decât a declarat acesta.

Primvicepreședintele PDL a subliniat faptul că nu va semna certificatul de urbanism decât după o dezbatere cu proiectantul și cu primarii care vor colecta toate observațiile și propunerile celor afectați.

Cei care vor să pună întrebări despre acest traseu nu au pentru ce să vină la noi ci vor trebui să se adreseze primăriilor din județ cărora le-am înmânat harta reactualizată a traseului autostrăzii (…) Din punctul meu de vedere, cu argumente solide din partea primarilor, traseul se mai poate schimba. Nu poți, de exemplu, să treci cu autostrada prin două cimitire”, a mai spus Ion Dumitrel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria Un nou telescaun urmează să fie instalat la Șureanu, iar pentru amplasarea instalației a fost solicitată emiterea acordului de mediu din partea APM Alba. Instalație de transport pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea