Rămâi conectat

Curier Județean

Lucrări de punere în siguranţă a barajului de la Mihoeşti

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Judeţul Alba a primit pentru acest an suma de 16.000.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de punere în siguranţă a barajului de la lacul de acumulare Mihoeşti, de lângă Câmpeni, banii provenind atât din bugetul Administraţiei Naţionale „Apele Române”, cât şi de la bugetul de stat şi fonduri europene. Valoarea totală a investiţiei, care a demarat de câţiva ani, se ridică la 86.950.000 de lei (869,5 miliarde de lei vechi), din care s-au alocat efectiv până la această dată circa 30 la sută din total. Din cele 16 milioane de lei (160 de miliarde de lei vechi) aprobate pentru anul 2011 s-au cheltuit deja circa 10 milioane de lei.
Directorul SGA Alba, Ioan Hălălaie, a precizat că banii au fost folosiţi pentru execuţia unor lucrări la taluzul cu dale şi schimbarea măştii, unde sunt montate folii protectoare speciale pentru impermeabilizare. Lucrarea a fost contractată de Sucursala Hidroconstrucţia Sebeş, dar se pare că execuţia propriu-zisă este realizată de către o firmă din Cehia, care lucrează în subantrepriză. De asemenea, sunt în plină desfăşurare lucrările de etanşare, după ce s-a reuşit şi montarea elementelor din prefabricate de beton „sparge-val”. Totodată, s-a lărgit unul din deversoare, unde vor fi instalate două stăvilare-segment, care vor permite reglarea debitului spre Câmpeni, Bistra, Baia de Arieş şi Turda. Directorul Ioan Hălălaie apreciază că ritmul de finanţare este mult mai bun decât anii trecuţi, existând an în care abia s-au alocat 2 miliarde de lei vechi. La finalizarea lucrărilor, în lacul de acumulare de la Mihoieşti, care asigură alimentarea cu apă a oraşelor Câmpeni şi Abrud, va putea fi stocat un volum de 9 milioane de metri cubi de apă. Un lucru îmbucurător este şi faptul că suprafaţa lacului de acumulare a fost curăţată de „marea” de PET-uri de către o firmă de specialitate, astfel că acum apa este curată. Şi aşa ar trebui păstrată!
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare Acesta mai este judecat și pentru act sexual cu un minor și pornografie infantilă Un tânăr de 28 de ani, din comuna Cergău, a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru trafic de droguri, actr sexual cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea