Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Proiectul Alternative pentru șomaj – Concluziile Conferinței Internaționale organizate de Pakiv la Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația Pakiv România a organizat în data de 21 mai 2013, începând cu orele 11.30, la Hotel Parc din Alba Iulia, Conferința internațională de promovare a rețelei profesionale înființate în cadrul proiectului „ALTERNATIVE PENTRU ŞOMAJ – promovarea şi dezvoltarea competenţelor şi activităţii antreprenoriale în rândul şomerilor”.

“Evenimentul a avut drept scop prezentarea rețelei profesionale înființate pentru a susține noile afaceri create de antreprenorii instruiți în cadrul proiectului. În această rețea, antreprenorii vor avea acces la un website sansamea.com, un portal video și o bursă de mărfuri prin care își vor putea promova produsele și serviciile noilor afaceri.

La eveniment au participat aproximativ 100 de persoane: antreprenori, reprezentanți ai unor instituții publice (CCI Alba, AJOFM Sibiu, OIR POSDRU Centru, Universitatea 1 Decembrie 1918) precum și reprezentantul Guvernului în teritoriu, domnul Gheorghe Feneșer, Prefect de Alba; de asemenea, la conferință au fost prezenți studenți, reprezentanți ai societății civile, mass media și experți din Grecia.

În cadrul conferinței au luat cuvântul managerul de proiect, Gruia Bumbu, care a prezentat pașii parcurși în dezvoltarea rețelei profesionale și aplicativitatea concretă a conceptului de networking (a face rețea) în cadrul proiectului ”Alternative pentru șomaj”. ”Șansa mea – logo-ul proiectului și acum numele paginii web, a devenit fără să ne dăm seama un brand pe care sperăm să-l promovăm și să-l dezvoltăm și în alte regiuni, prin proiecte asemănătoare, iar peste trei ani să realizăm că afacerile înființate prin proiect încă există”, a menționat domnul Gruia Bumbu, managerul proiectului.

Intervenția Prefectului de Alba, Gheorghe Feneșer, a fost deosebit de însuflețitoare pentru antreprenori pe care i-a încurajat să acceseze fonduri europene pentru a-și dezvolta firmele: ”Guvernul României vă roagă, atenție! vă roagă să accesați fonduri europene. Nu ezitați să accesați toate fondurile existente pentru a găsi finanțarea care vi se potrivește” … ”trebuie să aveți un proiect eligibil și să identificați sursa de finanțare”, a menționat prefectul Feneșer.

Experții din Grecia au prezentat experiența proprie în domeniul networking- ului în afaceri, explicând că una dintre cheile succesului în acest domeniu este consecvența. De asemenea, au arătat deschidere pentru colaborarea în continuare cu antreprenorii români.

Conferința Internațională de promovare a rețelei profesionale s-a desfășurat în cadrul proiectului „ALTERNATIVE PENTRU ŞOMAJ – promovarea şi dezvoltarea competenţelor şi activităţii antreprenoriale în rândul şomerilor”, proiect cofinanțat din Fondul Social european prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013”, se arată într-un comunicat remis presei de Pakiv România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea