Rămâi conectat

Actualitate

Andreea Luca şi Andrada Ştefana Petruse, din comuna Stremţ – două eleve (fete) de nota 10!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Se numesc Andreea Luca şi Andrada Ştefana Petruse. Amândouă sunt eleve, bune prietene şi foste colege de bancă,  din comuna Stremţ ce au absolvit recent clasa a VIII-a la Şcoala generală cu clasele I-VIII din localitate. În cadrul examenului de Evaluare Naţională susţinut recent de către toţi elevii ce au absolvit clasa a VIII-a, din cei peste 3600 de absolvenţi din judeţ care au susţinut examenul, doar  ele, Andreea Luca şi Andrada Ştefana  Petruse, au reuşit să obţină performaţa de excepţie şi anume – MEDIA GENERALĂ 10.00!  Adică au reuşit  să obţină nota maximă atât la proba de Limba şi Literatura Română cât şi la Matematică. Rezultatul este cu atât mai merituos şi de apreciat cu cât ele au învăţat şi s-au pregătit, începând de pe clasa I şi până pe a VIII-a,  nu într-o şcoală  de renume din municipiul reşedinţă de judeţ sau din celelalte municipii sau  oraşe din judeţ, ci într-o şcolă din mediul rural, respectiv Şcoala cu clasele I-VIII Stremţ. Drumul lor spre acest  important succes nu a fost însă o joacă de copii, ci a însemnat  o muncă asiduă şi continuă în toţi aceşti ani. Pe lângă lecţiile şi temele parcurse la şcoală, începând din clasa a V-a au rezolvat acasă, în timpul liber şi pe parcursul vacanţelor, sute de probleme şi exerciţii din  culegeri de matematică iar începând din clasa a VIII-a  şi din variantele de examen. Aşadar  nu poate fi vorba de noroc la subiectele ce le-au picat la examenul de evaluare. Dovadă stau în acest sens mediile de zece obţinute pe tot parcursul anilor de studiu (doar o singură medie de 9!), precum şi  participările la concursurile şi olimpiadele şcolare. Astfel, Andreea Luca a participat în anii şcolari 2007-2008, 2008-2009, 2009-2010 şi 2010-2011 la olimpiada de matematică, la care a obţinut de fiecare dată locul I la faza locală şi menţiuni la faza judeţeană. Colega sa, Andrada Ştefana Petruse de asemenea a participat în perioada anilor şcolari 2003 -2007 la concursuri şi olimpiade şcolare, în cadrul cărora a obţinut de fiecare dată doar note de 9 şi de 10 sau calificative de FB. În anul şcolar 2007-2008 a participat la Olimpiada de Limba şi Literatura  Română, în cadrul căreia a obţinut o menţiune la faza judeţeană. De asemenea, pe perioada anilor şcolari 2008-2011 a participat  la numeroase concursuri şcolare şi extraşcolare la care s-a situat mereu printre primii. Şi peste toate, aşa cum ne-au declarat cele două, în ultimii ani au luat, în particular, şi meditaţii atât la Limba şi Literatura Română cât şi la Matematică.
După această frumoasă reuşită, începând din anul şcolar viitor cele două bune prietene  se vor muta însă să înveţe şi să facă liceul la oraş. Astfel, Andreea Luca, pasionată de matematică, s-a înscris la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia, iar  Andrada Ştefana Petruse a preferat clasa de Ştiinţe ale Naturii din cadrul Colegiului „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia. Le urăm şi totodată le dorim ca şi pe parcursul studiilor liceale să  obţină dacă se poate tot asemenea note maxime.
Primarul comunei Stremţ, Ştefan Traian Popa, ne-a declarat că este mândru de rezultatele de excepţie obţinute de către cele două eleve, care relevă deopotrivă atât munca lor şi a părinţilor, cât şi a profesorilor, ce merită  astfel pe deplin aprecierea şi cinstirea întregii comunităţi. Pentru aceste rezultate, care acum fac mândria comunei Stremţ, dl. primar  ne-a mai declarat că va elabora şi va supune aprobării şedinţei Consiliului Local Stremţ din această lună un proiect de hotărâre prin care cele două merituoase eleve să fie premiate cu câte o sumă de bani şi totodată vor primi mulţumirile şi felicitările cuvenite din partea aleşilor locali.
Tinu MATEŞ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea