Copiii şi tinerii ocrotiţi în Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia sărbătoresc „Ziua Cărţii”
Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia va desfăşura în zilele de 22 şi 23 aprilie o serie de activităţi dedicate „Zilei Internaţionale a cărţii şi a dreptului de autor”, care este sărbătorită anual pe 23 aprilie. Astfel, timp de două zile, copiii şi tinerii ocrotiţi în cadrul aşezământului social vor participa la acţiuni în scopul promovării lecturii.
“Activităţile vor debuta luni, 22 aprilie, de la ora 14.00 la Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba unde vor afla informaţii despre istoricul instituţiei, cum se desfăşoară activitatea de împrumut a cărţilor în cele două secţii ale bibliotecii, pentru copii şi pentru adulţi, şi cum pot la rândul lor să împrumute volumele pe care vor să le lectureze. Marţi, 23 aprilie, de la ora 14.00, copiii şi tinerii vor vizita Centrul Naţional de Restaurare şi Conservare a Cărţii Vechi din cadrul Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, care are în grijă cărţi şi documente vechi ce au suferit procese de degradare fizice, chimice şi biologice. Specialiştii centrului le vor oferi detalii despre procesul de restaurare şi conservare a documentelor vechi şi de patrimoniu. Copiii vor trece apoi şi pe la Muzeul Naţional al Unirii pentru a afla povestea exponatului lunii aprilie, Evanghelia tipărită la Bucureşti în 1693, în limbile greacă şi română. De aici grupul va pleca spre Căminul pentru persoane vârstnice din municipiu unde va prezenta un medalion literar cu poezii şi cântece.
„Scopul acestor acţiuni este de a stimula interesul copiilor şi tinerilor din cadrul centrului pentru carte şi creaţie. Dorinţa noastră este de a le dezvolta pasiunea pentru lectură”, a afirmat coordonatorul Aşezământului Social „Sfântul Vasile cel Mare” pr. Marcel Duda.
Activităţile sunt incluse în proiectul „Cartea prin ochi de copil” derulat de Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia în parteneriat cu Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba şi Căminul pentru Persoane Vârstnice Alba Iulia.
***
Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia funcţionează în cadrul reţelei sociale a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia oferind găzduire, servicii educative şi de consiliere pentru 14 copii şi tineri cu vârste între 7 şi 20 de ani. Centrul a fost înfiinţat în anul 2003 în urma unui parteneriat între Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba – Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, Consiliul Local Alba Iulia – Serviciul Public de Asistenţă Socială şi Serviciul de Ajutor Maltez din Koblentz Germania.
Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia administrează în prezent cea mai mare reţea de case de tip familial din cuprinsul Patriarhiei Române, respectiv 18 astfel de centre în care sunt ocrotiţi aproximativ 230 de copii”, se arată într-un comunicat remis presei de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.
foto arhivă
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
MARȚI: SKEPSIS prezintă Domnul de Pourceaugnac, o comedie clasică, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia
MARȚI: SKEPSIS prezintă Domnul de Pourceaugnac, o comedie clasică, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia Marți, 26 noiembrie 2024, de la ora 19.00, sunteți invitați la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, la spectacolul Domnul de Pourceaugnac, după Moliere, o comedie clasică din repertoriul SKEPSIS. Domnul de Pourceugnac este un […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii