Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Astăzi, ora 18.00, primul meci din semifinala cu Goliat-ul dâmboviţean: CSM Târgovişte – CSU Alba Iulia, sau Miroslav Popov împotriva campioanei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia joacă prima semifinală din istoria clubului la nivelul întâiului eşalon baschetbalistic feminin, astăzi, de la ora 18.00, în deplasare, în fieful campioanei, după ce în luna aprilie a cunoscut gustul fericirii, prin medaliile de argint din Cupa României şi eliminarea din play-off a rivalei Sepsi Sf. Gheorghe. Revigorată de Miroslav Popov, echipa din Cetatea Marii Uniri bate din nou la porţile performanţei, însă are în faţă un veritabil Goliat: CSM Târgovişte – echipă calificată în optimile Euroligii (cea mai importantă competiţie continentală), deţinătoarea eventului stagiunii trecute plus recent câştigătoare a Cupei României. În jur de 20 de suporteri, membri ai galeriei „Gruppo Arnsberg” vor efectua deplasarea în vechea capitală a Ţării Româneşti.

*”Avem 40 la sută şanse”, afirmă Miroslav Popov

Antrenorul sârb Miroslav Popov, fără îndoială principalul artizan al revigorării echipei din Cetatea Marii Uniri este conştient de dificultatea disputei cu formaţia Ancuţei Stoenescu (va lipsi din pricina accidentării grave suferită în Final Four-ul de la Alba Iulia). „Din punctul meu de vedere avem cam 40 la sută şanse în faţa campioanei. Întâlnim cea mai bună echipă din România, cu un lot foarte puternic, o formaţie ce are toate condiţiile pentru a face performanţă. Noi încercăm să jucăm cât mai bine, să facem o figură frumoasă, iar dacă vom fi eliminaţi, mi-aş dori în finala mică să jucăm cu ICIM Arad, obiectivul nostru fiind atunci o clasare pe locul trei. În acest moment, CSM Târgovişte şi ICIM Arad sunt peste media campionatului”, a declarat Popov. „Nu ne va fi deloc uşor în compania unei forţe a baschetului feminin autohton, însă cu siguranţă o să ne vindem scump pielea. Încercăm să obţinem o victorie”, a spus secundul George Lăncrănjan.

*Eternul coşmar...

CSM Târgovişte este unica echipă întâlnită de studente, în faţa căreia gruparea din Alba nu s-a impus niciodată, scorul direct fiind 0-9. În ediţia 2012-2013, trei au fost jocurile adjudecate de campioana României: 57-55 în toamnă – la Târgovişte, 77-66 în retur la Alba Iulia şi recent, 74-62 în finala Cupei, tot la Alba Iulia, când Amanda Thompson a înscris 35 de puncte. Pe hârtie, echipa lui Florin Nini este marea favorită a duelului ce va stabili una dintre finaliste (următorul meci este programat duminică, 21 aprilie, ora 18.00 la Alba Iulia, iar în caz de egalitate, jocul decisiv este la Târgovişte, în 24 aprilie), în cealaltă semifinală înfruntându-se ICIM Arad şi CSM Satu Mare. „Nici o echipă din ţară nu poate fi considerată favorită în faţa Târgoviştei, asta e o certitudine. Odată îndeplinit obiectivul, putem aborda liniştiţi confruntarea cu o participantă în Euroligă şi, pe fondul acesta, să credem că nu ne-am spus ultimul cuvânt în acest sezon în care vizăm o medalie”, a afirmat Petru Eleş, directorul sportiv al CSU Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii Ministerul Muncii a oficializat că mini-vacanța de Paște va fi de 6 zile pentru români și în acest an. Această decizie a fost luată pentru a crea o „punte” între 1 mai și sărbătorile pascale. Citește și: Mesaje de Paste fericit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea