Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

În săptămâna ”Să știi mai multe, să fii mai bun!”, prichindeii de la Grădinița nr.12 Alba Iulia au ales să facă daruri

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În săptămâna “Să știi mai multe, să fii mai bun!”, copiii de la Gradinița nr.12 din Alba Iulia împreună cu educatoarele lor au ales să facă daruri pentru cei mai puțin favorizați de soartă. În spiritul apropiatei sărbători pascale, colectivul de educatoare a făcut un îndemn părinților și copiilor să-și îndrepte privirea și inima spre cei care au nevoie de ajutor.

Să-i învățăm pe copiii noștri să fie recunoscători pentru tot ceea ce primesc și au, dar să nu-i uite pe copiii necăjiți care trăiesc în mari lipsuri și nu se pot bucura de o copilarie la fel de fericita și lipsită de griji ca a lor. Să-i învățăm pe cei mici încă de acum să fie alături de semenii lor! Astfel, toți cei care doresc să sprijine această inițiativă, pot contribui cu alimente de bază neperisabile (ulei, făina, orez, paste, conserve etc.) și dulciuri, pe care le vom colecta în perioada 25 martie – 4 aprilie, urmând ca vineri, în funcție de cât de multe daruri se vor putea strânge, să ajungem la destinatari”, au transmis educatoarele, iar darurile, nu au încetat să sosească, după cum ne-a precizat prof. înv. presș. Ioana Delia Decean, reprezentantul grădiniței.

O parte dintre produsele colectate au fost împărțite de preşcolarii grupei mari, ”Bobocei pufoşi”, la Casa de tip familial şi adolescenţă „Izvorul Tămăduirii”, din Oarda de Jos. Aici i-au întâmpinat cu căldură Pr. Dan Ioan Mihail, coordonatorul instituţiei, asistentul social Dan Cristina, alături de cei opt pedagogi sociali, care se dedică zi de zi pentru îngrijirea şi educaţia celor 20 de copii cu vârste cuprinse între 8 şi 19 ani. Aici copiii au împărtăşit câteva gânduri, au recitat poezii, au cântat, iar rugăciunile i-au adus aproape unii de alţii, simţindu-se ca într-o adevărată familie. Părintele Dan Ioan Mihail a explicat pe înţelesul celor mici semnificaţia Sfintelor Sărbători de Paşti, sfătuindu-i să fim mai buni şi iubitori faţă de semenii noştri şi să își preţuiască familiile.

Grupa Piticilor a fost la Așezământul social „Sfântul Andrei”, Cămin pentru Persoane Varstnice din Bărăbanț, păstorit de Pr. Mihai Târău, și au dus daruri pentru un număr de 44 de “bunici”, primind sincere mulţumiri pentru cadourile dăruite din inimă.

Nu înultimul rând trebuie precizat că micuții, însoțiți de educatoarele lor și de directorul instituției, prof. Veronica Suciu, au asistat la Sfânta Liturghie oficiată de părintele Emil Jurcan și părintele Eugen Pintea, la Biserica Sf. Mc. Mina. Copiii s-au rugat împreună cu preoții și au primit apoi Sf. Împărtășanie, primenindu-și astfel sufletele pentru a întâmpina cum se cuvine Praznicul Învierii Domnului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea