Rămâi conectat

Ştirea Ta

Delia Danciu – locul întâi la Olimpiada Naţională de Arta Actorului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Albaiulianca în vârstă de 19 ani Delia Danciu, aflată în ultimul an al Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia” Cluj Napoca a câştigat locul întâi la Timişoara, la Olimpiada Naţională de Arta Actorului, la care au participat reprezentanţii judeţelor cu profil de teatru din întreaga ţară. Dincolo de această realizare a fostei eleve a Şcolii generale nr. 8 şi Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, rămâne legătura strânsă dintre viitoarea actriţă şi sport.
Fiica cea mare a lui Dumitru Danciu (preşedintele clubului Gemina DBP Alba Iulia) a făcut karate de la 4 ani, remarcându-se de-a lungul timpului cu performanţele individuale, multiple medalii naţionale, precum şi un loc secund la Campionatele Europene din Polonia. „De când eram mai mică agream foarte mult să interpretez, îi făcem scenete şi interpretam tot felul de roluri ca să o amuz pe sora mea mai mică. Atunci mi-am dat seama că îmi plăcea foarte mult şi am ştiut că asta vreau în viitor. Îmi place foarte mult să «trăiesc» mai multe vieţi într-o singură «viaţă» jucând mai multe roluri. Am început să practic karate de la o vârstă fragedă, fiind îndrumată de tatăl meu, care era antrenor. La început nu m-a atras acest lucru, fiind normal deoarece eram copil şi preferam să mă joc cu păpuşile decât să îmi ocup timpul cu asta, însă mai apoi mi-am dat seama că este foarte bine pentru mine să fac un sport şi a ajuns să îmi placă foarte mult”, a povestit Delia, tradiţia sportivă în familie fiind continuată şi de mezina Dermina (14 ani), care-i calcă pe urme.
Tot la Timişoara, la o competiţie naţională de actorie, dar în 2010, Delia Danciu a cucerit premiul de popularitate cu rolul „Păpuşii Barbie” într-o piesă pentru copii. Frumoasă foc, talentata albaiuliană caracterizează femeia ca „fiind o fiinţă delicată, gingaşă, fiecare femeie este frumoasă în felul său unic, ştiind mereu ceea ce îşi doreşte”. Şi de la antrenamente, transpiraţie, luptă pe saltea, aspiraţiile Deliei Danciu converg spre cealaltă pasiune, înfăptuirea unui vis, admiterea în această toamnă la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „IL Caragiale” din Bucureşti. „Nu pot spune că mă îndrept spre un anume gen şi anume arta dramatică, dar este clar că îmi doresc enorm să-mi desăvârşesc aspiraţiile”, a încheiat Delia, ai cărei actori preferaţi sunt Mel Gibson („pentru că a apărut în absolut toate genurile de filme”) şi Penelope Cruz. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA | ACCIDDENT rutier în Alba Iulia: O Dacie și un Volkswagen s-au ciocnit în intersecția de la gară

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDDENT rutier în Alba Iulia: O Dacie și un Volkswagen s-au ciocnit în intersecția de la gară Un accident rutier a avut loc joi după-masa, în jurul orei 15.00, în Alba Iulia. O Dacie și un Volkswagen s-au ciocnit în intersecția de la gară. Citește și: UPDATE FOTO | Accident MORTAL pe autostrada A1: O […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea