Rămâi conectat

Actualitate

„N-am fost şi nu voi fi o maşină de vot!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Avocatul Mihai Baco (PDL) şi-a prezentat ieri demisia din funcţia de consilier local, cu un an înainte de expirarea mandatului. El le-a spus colegilor reuniţi în şedinţă ordinară că se gândea de mai mult timp la acest gest, principalul motiv fiind că de o vreme încoace simte că de pe poziţia pe care o are nu poate ajuta cetăţenii municipiului Alba Iulia. „După 7 ani de când am fost ales am ajuns la concluzia că poziţia de consilier local nu mai este pe măsura aspiraţiilor pe care le am. Sunt şi lucruri care pe mine mă deranjează, sunt şi lucruri care şi pe alţii îi deranjează, motiv pentru care am hotărât să demisionez din funcţia de consilier. Nu este real că îmi dau demisia pentru că aş fi avut nemulţumiri faţă de activitatea colegilor consilieri, aşa cum se spune. Chiar am avut şi am un respect deosebit pentru toţi consilierii din Consiliul Local Alba Iulia dar cred că eu din funcţia de consilier nu pot să ajut prea mult cetăţenii din Alba Iulia, motiv pentru care decât să fiu pe această funcţie fără să fac nimic, mai bine nu sunt. Oricum doresc să asigur pe toţi consilierii că şi în continuare vor avea parte de aceeaşi preţuire şi stimă din partea mea”, le-a spus Mihai Baco celor prezenţi la şedinţa de ieri a Consiliului Local Alba Iulia. El a părăsit sala imediat după acest anunţ, nu înainte de a da mâna cu fiecare coleg în parte.
lBaco: „N-am fost şi nu voi fi o maşină de vot”
Baco şi-a nuanţat apoi declaraţiile în faţa reprezentanţilor presei locale, în cadrul unei conferinţe de presă ad-hoc. „Nu am fost şi nu voi fi niciodată o maşină de vot. În plus, m-am săturat să fiu eu mereu acel Gică Contra care critică şi face primul pas împotrivă. De multe ori în Consiliul Local s-au luat decizii la limita legalităţii şi atunci am încercat să-mi avertizez colegii. Atunci când lucrurile nu mi s-au părut în regulă nu am participat la vot”, a explicat fostul consilier PDL potrivit căruia riscurile la care se supune un ales local atunci când votează nişte hotărâri sunt prea mari raportat la cât câştigă.

O altă nemulţumire cu privire la modul de funcţionare a Consiliului Local Alba Iulia exprimată de Mihai Baco se referă la faptul că în acest for sunt promovate doar proiectele care vin din partea reprezentanţilor puterii. „Consilierii liberali au iniţiat la un moment dat un proiect de hotărâre privind interzicerea etnobotanicelor. Eu personal am votat acel proiect însă nu a trecut pentru că venea din partea Opoziţiei. Nu pot să accept că numai ce vine din partea noastră e bun, a refuza să adopţi un proiect de hotărâre numai pentru că nu vine de la tine (n.r. PDL), nu mi se pare ok”, a mai spus avocatul. El a precizat că de circa 6 luni nu a mai fost chemat şi nici nu a dorit să mai participe la şedinţele de discutare şi pregătire a proiectelor de consiliu. „Am avut în urmă cu 3-4 luni o discuţie cu primarul Mircea Hava şi i-am spus că intenţionez să plec. Nu a încercat să-mi spună să rămân”, a adăugat Baco. Avocatul a spus că în perioada imediat următoare îşi va da demisia şi din funcţia de vicepreşedinte al PDL Alba rămânând simplu membru de partid. El este nemulţumit că Vasile Blaga, cel pe care l-a susţinut, a pierdut alegerile interne.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Reduceri de 20% pentru călătoriile cu trenul în mai multe ţări europene: Anunțul CFR Călători

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reduceri de 20% pentru călătoriile cu trenul în mai multe ţări europene: Anunțul CFR Călători CFR Călători a anunțat joi că se acordă reduceri de 20% în perioada 4 – 18 iulie celor care cumpără Interrail Global Pass sau One Country Pass, abonamente pentru călătorii cu trenul în ţările europene, cu valabilitate începând din 1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea