Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Depunerea electronică a declaraţiei unice D112

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba precizează că, potrivit prevederilor HG nr.1397/2010, din data de 1 iulie a.c., contribuabilii persoane fizice şi juridice care au calitatea de angajator sau entităţi asimilate angajatorului vor completa şi depune formularul 112 – „Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate” numai prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, pe portalul e-România, nemaifiind acceptat formatul hârtie.
Pentru depunerea declaraţiei prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, angajatorii trebuie să deţină un certificat calificat eliberat în condiţiile Legii 455/2001 privind semnătura electronică sau să împuternicească persoane care deţin acest certificat. Detalii privind obţinerea certificatelor calificate se găsesc pe site-ul ANAF, modulul „Declaraţii electronice”. Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate se completează/validează cu ajutorul programelor de asistenţă puse gratuit la dispoziţia  contribuabililor de unităţile fiscale sau descărcate de pe site-ul ANAF, la adresa www.anaf.ro. Nedepunerea sau depunerea cu întârziere a formularului 112 constituie contravenţie şi se sancţionează potrivit prevederilor art. 219 din Codul de procedură fiscală. Informaţii detaliate se pot obţine la: birourile pentru asistenţa contribuabililor din cadrul DGFP Alba (tel. 0258 819.825) şi de la administraţiile finanţelor publice municipale şi orăşeneşti din judeţ; telefonic, la Centrul de asistenţă a contribuabililor ANAF, la tel. 0314039160; accesând pagina de internet  www.anaf.ro. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024 Această informare este efectuată de: SC LEM RESORUCES SRL cu sediul în Bucureşti, Str. Mircea Eliade, nr. 14, sector 1, camera1, et.1, ce intenţionează să solicite de la Administraţia Naţională „Apele Române” aviz de gospodărire a apelor pentru desfăşurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea