Rămâi conectat

Economie

Depunerea electronică a declaraţiei unice D112

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba precizează că, potrivit prevederilor HG nr.1397/2010, din data de 1 iulie a.c., contribuabilii persoane fizice şi juridice care au calitatea de angajator sau entităţi asimilate angajatorului vor completa şi depune formularul 112 – „Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate” numai prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, pe portalul e-România, nemaifiind acceptat formatul hârtie.
Pentru depunerea declaraţiei prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, angajatorii trebuie să deţină un certificat calificat eliberat în condiţiile Legii 455/2001 privind semnătura electronică sau să împuternicească persoane care deţin acest certificat. Detalii privind obţinerea certificatelor calificate se găsesc pe site-ul ANAF, modulul „Declaraţii electronice”. Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate se completează/validează cu ajutorul programelor de asistenţă puse gratuit la dispoziţia  contribuabililor de unităţile fiscale sau descărcate de pe site-ul ANAF, la adresa www.anaf.ro. Nedepunerea sau depunerea cu întârziere a formularului 112 constituie contravenţie şi se sancţionează potrivit prevederilor art. 219 din Codul de procedură fiscală. Informaţii detaliate se pot obţine la: birourile pentru asistenţa contribuabililor din cadrul DGFP Alba (tel. 0258 819.825) şi de la administraţiile finanţelor publice municipale şi orăşeneşti din judeţ; telefonic, la Centrul de asistenţă a contribuabililor ANAF, la tel. 0314039160; accesând pagina de internet  www.anaf.ro. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea