Preşedintele revoluţionarilor, Dorin Lazăr Maior şi omul lui de înceredere, Ovidiu Tition, condamnați la 7 și 5 ani de închisoare
Dorin Lazăr Maior şi Ovidiu Tition (foto stânga) au venit în urmă cu 5 ani să facă afaceri în Alba unde s-au prezentat ca investitori serioşi cu planuri mari, care urmau sa scoată doi dintre procesatorii de carne cu recunoaştere în Transilvania, Miacarn Miraslău și Oliver Invest SA Oijdea, din problemele financiare pe care le aveau. Doar că ceea ce a urmat a fost exact contrariul si printr-o serie de inginerii financiare au impins cele doua firme in faliment.
Tition este omul de încredere al lui Dorin Lazăr Maior, fost deputat PRM şi ulterior PSD (în legislatura 2000-2004), actual secretar executiv al PSD pe probleme ale revoluţionarilor. Cei doi au fost condamnați în 28 februarie de către Judecătoria Târgu Mureş într-un dosar penal de şantaj, dosar în care au şi stat în arest preventiv o perioadă de timp în urmă cu 4 ani. Controversatul afacerist Ovidiu Tition este implicat în mai multe procese comerciale şi de insolvenţă la instanţe din Braşov şi Alba.
De curând, Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât definitiv, atragerea răspunderii lui Ovidiu Tition în calitate de fost administrator al societăţii „Mia Carn“ SRL Mirăslău, pentru perioada cât s-a aflat la conducerea firmei, obligându-l să returneze societății o sumă care se ridică la aproape 400.000 de euro.
Potrivit rechizitoriului dintr-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Târgu-Mureş, dar instrumentat de procurorii DNA din Braşov, în perioada noiembrie – decembrie 2006, Lazăr Dorin Maior şi Ovidiu Tition au exercitat acte de constrângere constând în violenţe sau ameninţări cu darea în vileag a unor fapte comise în legătură cu acordarea nelegală a unor credite de către Romexterra Bank–Sucursala Braşov, asupra părţilor vătămate în scopul dobândirii, în mod injust, a sumei de 2.000.000 de lei.
Pentru faptele de mai sus, Dorin Lazăr Maior şi Ovidiu Tition au fost condamnați ieri de Judecătoria Târgu-Mureş la 7, respectiv 5 ani de închisoare pentru şantaj. Hotărârea instanței nu este definitivă și a fost atacată cu recurs de către inculpați.
Potrivit Agenției de știri Agerpres, în 2012, Dorin Lazăr Maior a coordonat şi a participat la toate mitingurile USL împotriva guvernului Boc, a deciziilor Curţii Constituţionale a României a procurorilor DNA şi a activităţii ANI. DNA şi ANI erau catalogate de Dorin Lazăr Maior drept „instituţii staliniste care îi terorizează pe politicieni şi oameni de afaceri”.
Dorin Lazăr Maior a mai deţinut în Alba Iulia un bar-restaurant, închiriat în clădirea Mosquito. Tot acolo, el ţinea şedinţele Consiliului Naţional al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Revoluţionare din Decembrie 1989, UNORD 89, al carui preşedinte este.
sursa foto: facebook
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan