Rămâi conectat

Cultură Educație

Fotolii rulante din SUA, pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii din judeţul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Recent, la sediul Biroului de Asistenţă Socială şi Consiliere a Persoanelor cu Dizabilităţi Locomotorii (BASCPDL) din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, a avut loc o acţiune de distribuire în folosinţă gratuită a unor fotolii rulante comode şi performante, primite ca donaţie din Statele Unite ale Americii. După cum ne-a declarat coordonatoarea acestui birou, domnişoara asistent social Gabriela Mureşan, fotoliile respective sunt în număr de 57 şi au fost donate de către Clubul Sportiv „Lamont” din SUA, cu care BASCPDL colaborează încă de la înfiinţarea sa. Alături de clubul american, cei mai consecvenţi colaboratori şi susţinători ai biroului coordonat de către domnişoara Mureşan sunt Filantropia Ortodoxă (asociaţie de care aparţine biroul) şi Asociaţia „Amici in cordata del mondo”, din Italia. Aşa se face că distribuirea fotoliilor donate s-a făcut prin intermediul Filantropiei, beneficiare fiind diferite persoane cu dizabilităţi locomotorii ce sunt îngrijite pe lângă mănăstiri, în centre sociale sau în familii, atât în judeţul Alba, cât şi în judeţul Mureş.
Referitor la această acţiune şi la activitatea biroului, domnişoara Gabriela Mureşan ne-a declarat: „Principala activitate a biroului nostru este cea de consiliere, în urma căreia beneficiarii sunt ajutaţi să-şi reevalueze handicapul privindu-l ca pe o nouă experienţă de viaţă. Ne bucurăm că prin această nouă serie de fotolii rulante am ajutat diverse persoane cu handicap să facă un pas spre independenţă şi să fie astfel mai uşor acceptate de către societate. Distribuirea cărucioarelor va continua.” După încheierea acţiunii, părintele Cosmin Bufnea, intermediar pentru beneficiara Ana Necula, ne-a mărturisit: „Ne bucurăm că există biroul, pentru că deserveşte persoanele cu dizabilităţi şi ne ajută să aducem zâmbetul pe faţa mai multor oameni, deci să facem bine celor din jurul nostru. Mă gândesc la cazul special existent în parohia noastră în persoana fetiţei de 11 ani sus menţionată, care, în urma unui vaccin, a ajuns suferindă de encefalopatie infantilă. Părinţii ei nu i-au putut găsi un cărucior şi s-au bucurat enorm când a primit azi fotoliul rulant. «Acum pot să  mă duc la biserică şi în special la Mănăstire la Râmeţ, unde sunt o sută de maici iar eu voi fi a… o sută una monahie»”, ne-a spus fetiţa. Alt beneficiar care a primit un fotoliu rulant, Tudor Capotă , angajat la „Elisa Med” şi persoană cu handicap, şi-a exprimat bucuria când a primit căruciorul, apreciind existenţa acestui birou şi ajutorul material şi spiritual pe care îl oferă necondiţionat atâtor persoane cu dizabilităţi şi cu nevoi din judeţul Alba.
Biroul de Asistenţă Socială şi Consiliere a Persoanelor cu Dizabilităţi Locomotorii funcţionează din data de 1 mai 2007 în cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi are ca activitate principală consilierea spirituală, ajutarea şi donarea de obiecte şi lucruri esenţiale în uşurarea deplasării şi, în general, în îmbunătăţirea vieţii persoanelor cu deficienţe locomotorii.  (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Elevul fruntaș Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la un concurs de literatură și arte vizuale dedicat poetului Lucian Blaga

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevul fruntaș Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la un concurs de literatură și arte vizuale dedicat poetului Lucian Blaga Elevul fruntaș Daniel Cârnaț s-a remarcat din nou în cadrul activităților culturale datorită Premiului I obținut la etapa județeană și apoi la cea națională a Concursului de literatură și arte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea