Rămâi conectat

Curier Județean

Asociația Pakiv România susține Alba Iulia drept capitală a regiunii Centru

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Asociația Pakiv România salută declarația președintelui Adunării Regiunilor Europene (ARE), Michèle Sabban, care afirmă că în perspectiva regionalizării României, capitala regiunii Centru trebuie să fie Alba Iulia.

Din perspectiva regionalizării cred că Alba Iulia trebuie să fie capitală de regiune. Alba Iulia este un oraș foarte frumos, un oraș istoric, care înseamnă foarte mult pentru România, fiind un simbol pentru toți românii. Cred că pentru o capitală regională mai importante sunt parteneriatele regionale existente, dorința de participare în rețelele de reprezentare la nivel european și deschiderea către Europa decât mărimea orașului sau industria pe care o deține. Există o lungă colaborare între ARE și Alba, pornită imediat după ce România s-a înscris pe drumul european al democrației și libertății. De aceea știu că Alba are aceste atuuri. Acesta este și motivul pentru care colaborarea noastră s-a extins treptat, în anul 2002 fiind deschis la Alba Iulia singurul Birou ARE din Europa de Sud – Est, care acum este întărit prin semnarea unui nou acord”, a declarat Michèle Sabban, președintele ARE.

Asociația Pakiv România susține eforturile autorităților locale ale municipiului Alba Iulia în competiția pentru câștigarea statutului de capitală a regiunii Centru.

Consider că Alba Iulia, capitala de suflet a României, merită statutul de capitală a regiunii. Alba Iulia este un oraș european cu perspective de dezvoltare, iar aici este concentrată istoria și esența românismului în regiunea Centru. Suntem pregătiți să oferim sprijin autorităților locale și județene în activitatea de lobby pentru obținerea statutului de capitală a regiunii Centru pentru municipiul Alba Iulia”, a declarat Gruia Ioan Bumbu, președintele Asociației Pakiv România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Șoferii acuzați pe nedrept că s-au urcat drogați la volan ar putea fi despăgubiți. Ce a propus APADOR-CH

Bera Larisa

Publicat

în

Șoferii acuzați pe nedrept că s-au urcat drogați la volan ar putea fi despăgubiți. Ce a propus APADOR-CH Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH) a propus despăgubirea printr-o sumă de bani, pe lângă înapoierea permisului, șoferilor care rămân fără permis de conducere în urma unui test rapid antidrog, care se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea