Rămâi conectat

Curier Județean

Dezbatere la Cugir: 157 de ani de la dezrobirea romilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Asociaţia pentru Dezvoltarea Comunitară a Romoilor din Cugir organizează o Masă Rotundă cu tema ”157 de ani de la dezrobirea romilor”, eveniment prin care se doreşte rememorarea momentului adoptării ultimului act oficial, de la data de 20 februarie 1856, privind ”Legiuirea pentru emanciparea tuturor ţiganilor din Principatul Ţării Româneşti”.

Data de 20 februarie 1856 reprezintă pentru romii din România dată a eliberării din sclavie a ultimei categorii de romi ce aparţineau proprietarilor particulari, prin ”Legiuirea pentru emancipaţiunea tuturor ţiganilor din Principatul Românesc”, act normativ promulgat de domnitorul Barbu Ştirbei, pe baza unui act întocmit de Petre Magrogheni şi Mihail Kogălniceanu. 155 de ani mai târziu, data de 20 februarie a fost declarată oficial – ziua dezrobirii romilor din România prin Legea nr. 28 din 11 martie 2011.

„Manifestarea va avea loc la Baia Socială din Cugir pe data de 20 februarie a. c, începând cu ora 13.00, la eveniment fiind invitaţi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Romi- Biroul Regional 7 Centru, instituţia prefectului, reprezentanţi ai partidelor politice, actori sociali implicaţi la nivel local, directori de unităţi şcolare, autorităţi locale, ONG-uri rome şi nerome, ” ne-a declarat preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltarea Romilor din Cugir- Cosmin Pienar.(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Rezultate remarcabile pentru ISU Alba: Popa Ioan și Avram Mihai au obținut locul I, la etapa națională a Concursului “Cel Mai Puternic Pompier”

Bera Larisa

Publicat

în

Rezultate remarcabile pentru ISU Alba: Popa Ioan și Avram Mihai au obținut locul I, la etapa națională a Concursului “Cel Mai Puternic Pompier” Patru pompieri din cadrul ISU Alba au participat în cursul acestor zile la etapa națională a Concursului “Cel Mai Puternic Pompier”, care a reunit aproape 100 de salvatori militari din 28 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea