Plan-cadru pentru învăţământul primar. Vezi modificările propuse de Ministerul Educaţiei
Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) doreşte ca studierea unei limbi moderne să se facă începând cu clasa a III-a, potrivit proiectului de plan-cadru pentru învăţământul primar, aflat în dezbatere publică.
În ceea ce priveşte Religia, această materie apare în trunchiul comun în planul cadru încă de la clasa pregătitoare şi până la clasa a IV-a, pentru fiecare din acestea câte o oră pe săptămână. Planul propus de MEN prevede cinci ore pe săptămână la Limba şi literatura română în clasa pregătitoare, câte şase ore în clasa I şi a II-a, cinci ore în clasa a III-a şi patru ore în clasa a IV-a. Pentru Matematică, sunt propuse câte trei ore pe săptămână pentru clasa pregătitoare, clasa I şi clasa a II-a şi câte patru ore la clasa a III-a şi a IV-a. Ştiinţele naturii vor fi studiate câte o oră pe săptămână începând de la clasa pregătitoare şi până la clasa a IV-a, Istoria – o oră pe săptămână începând din clasa a IV-a, iar Geografia din aceeaşi clasă, o oră pe săptămână. Proiectul de plan-cadru propune câte o oră pe săptămână de Arte vizuale pentru clasa pregătitoare şi clasele I-IV, Educaţia muzicală şi mişcare câte 2 ore pe săptămână până la clasa a II-a şi trei ore pe săptămână pentru clasele III-IV, iar Educaţie fizică – câte două ore pe săptămână începând de la clasa pregătitoare şi până la clasa a IV-a.
Cadrele didactice, părinţii şi reprezentanţii societăţii civile pot să transmită observaţii şi propuneri referitoare la proiectul de plan-cadru pentru învăţământul primar, prin completarea unui formular de consultare, disponibil la adresa: https://www.surveymonkey.com/s/PC-primar. Proiectul se va afla în dezbatere publică până la data de 19 februarie.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea probei scrise la examenul de Bacalaureat 2025 a fost publicată miercuri, 18 decembrie 2024, de Ministerul Educaţiei. Citește și: Cadrele didactice, studenții, foștii olimpici și cercetătorii vor fi plătiți cu […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 2 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 6 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi