Rămâi conectat

Actualitate

CSU Alba Iulia a fost învinsă de ICIM Arad, în Liga Naţională de baschet *Al doilea derby pierdut de Popov

Dan HENEGAR

Publicat

în

Doar trei sferturi au reuşit baschetbalistele albaiuliene să conteze în partida cu ICIM Arad, pierdută după o dispută în care CSU Alba Iulia nu a rezistat decât 30 de minute. În derby-ul etapei a 20-a a Ligii Naţionale de baschet feminin, astăzi, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, CSU Alba Iulia – ICIM Arad 59-71 (19-15, 16-23, 18-13, 6-20). Peste 350 de spectatori au asistat la primul joc din 2013 pe teren propriu al favoritelor, meci ce a coincis cu debutul în faţa fanilor a antrenorului Miroslav Popov.

*Atmosferă de derby

Dorul de sport dar şi aminitirile rivalităţii fotbalistice cu Arad au făcut ca meciul să îmbrace straie de sărbătoare. După foarte multă vreme sala Universităţii „1 Decembrie 1918” a fost plină (inclusiv spectatori ce au stat în picioare), în pauze au activat majoretele şcolii de dans „Chirilă”, o notă de interes fiind dat şi de duelul galeriilor, arădencele având alături circa 15 suporteri.

*Alba a început entuziasmant

Deşi cotată cu şansa secundă, Alba nu s-a speriat de forţa oponentelor şi s-a agătat de adversare, într-o schimbare evidentă de atitudine. Popov le-a insuflat din spiritul de luptă caracteristic sârbilor, iar albaiuliencele au terminat primul sfert în avantaj (19-15). Ecartul s-a majorat parcă şocant, în sfertul al doilea, la 10 „lungimi” (28-18), însă ICIM a remontat, a dovedit nervi tari şi a egalat (30-30), ba mai mult a izbutit ca la jumătatea meciului să conducă (38-35).

*Sfertul al treilea, de la o extremă la alta

Nebunia a continuat şi la reluare, când ambele combatante s-au aflat pe rând la timonă, cu momente în care păreau că se vor distanţa. Alba a condus cu 3 puncte, ICIM a replicat însă după 30 de minute scurse echipa din Cetatea Marii Uniri se menţinea în „cărţi” după ce şi-a adjudecat sfertul al treilea (18-13) şi conducea cu 53-51.

*Ultimul sfert un coşmar

În vreme ce Chrissy Givens efectiv a zburdat pe teren, Alba s-a prăbuşit, şi-a arătat limitele fizice şi a capotat în ultimul sfert, pierdut lamentabil. Aradul a oferit o veritabilă lecţie de baschet, a demonstrat ce poate cu adevărat, în vreme ce trupa lui Popov a suferit un dur scurcircuit, un veritabil „battery low”, a căzut într-un mod deloc plăcut arătând că, în acest moment nu este pregătită de bătălii de asemenea calibru.

Pentru CSU Alba Iulia au marcat Becca Tobin – 23 puncte, Amanda Thompson – 12, Jovana Vukoje – 9, Alexandra Uiuiu – 7, Katya Abramzon – 5, Eniko Laza – 3.

În runda viiitoare, sâmbătă, 9 februarie, CSU Alba Iulia va juca tot acasă cu Universitatea CSM Oradea.

*Popov: „N-am avut condiţie fizică”

Trei din cele 4 sferturi am jucat foarte bine, dar apoi n-am mai avut condiţie fizică şi concentrare. Am căzut, am obosit, am încercat, dar n-am putut. Sunt foarte mulţumit de prestaţia fetelor până în ultimul sfert. Acum vom avea timp o lună să ne punem la punct fizic şi tactic„, a declarat Miroslav Popov. „A fost un meci foarte greu, împotriva unui adversar ce şi-a arătat clasa. Cred că muncind sub mâna lui Popov vom progresa încet, încet„, a apreciat Becca Tobin, americanca ce a ţinut Alba în joc, prin disputa de la distanţă cu Chrissy Givens, ce a eclipsat-o pe Thompson. „33 de minute în care am fost aproape de ICIM Arad, aceasta este premiza de la care trebuie să plecăm cu analizarea meciului. Sunt semne pozitive şi, repet, pe noi trebuie să ne preocupe duelul direct cu Sf. Gheorghe„, a declarat Petru Eleş, directorul sportiv al CSU Alba Iulia. Prin acest eşec, formaţia din Cetatea Marii Uniri a cedat locul 4, ocupat acum de Sepsi Sf. Gheorghe (19 puncte, 12 victorii, 5 înfrângeri), fiind pe poziţia a 5-a cu 28 de puncte (11 succese, 6 eşecuri).

Foto Sorin STANCIU

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Primele DECIZII au ajuns la pensionari prin poștă

Bera Larisa

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Primele DECIZII au ajuns la pensionari prin poștă Peste jumătate de milion de decizii de recalculare a pensiilor au fost înmânate beneficiarilor de către Poşta Română, vineri, în prima zi de distribuire, informează compania printr-un comunicat, potrivit Agerpres. Citește și: PENSII 2024 | Poșta Română începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea