FOTO: Silviu Mihăilă şi-a lansat primul volum de critică şi istorie literară
Tânărul albaiulian, Silviu Mihăilă şi-a lansat primul volum de critică şi istorie literară: „Ioana Em. Petrescu, citindu-l pe Eminescu. Note, arhive, documente”. Momentul a fost ales cum nu se putea mai bine, în ziua în care se marchează 163 de ani de la naşterea marelui poet, Mihai Eminescu.
Lansarea a fost completată de un recital de muzică clasică: François Devienne – Concertul nr. 4 în sol major, interpreţi: prof. Andrei Dragomir şi Pavel Antonios Adam de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice Alba Iulia.
Evenimentul a fost organizat de către Consiliul Judeţean Alba, Biblioteca Judeţeană Alba, Editura Eikon din Cluj, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918”, Uniunea Artiştilor Plastici filiala Alba, Liceul de Muzică şi Arte Plastice Alba Iulia şi a făcut parte din manifestările denumite generic „Constelaţia Eminescu”. Au ţinut să fie alături de Silviu Mihăilă familia acestuia, reprezentanţi ai instituţiilor care l-au sprijinit pe perioada redactării cărţii, oameni de cultură din judeţ, dar şi reprezentanţi ai editurii Eikon din Cluj Napoca.
Volumul a fost prezintat de conf. univ. Diana Câmpan şi prof.univ. Constantin Cubleşan, care au avut numai cuvinte de laudă la adresa tânărului autor şi a volumului lansat de acesta.
Vizibil emoţionat de importanţa momentului, Silviu Mihăilă şi-a găsit totuşi stăpânirea de sine pentru a spune câteva cuvinte despre prima sa carte. „Ioana Em. Petrescu refuza eticheta de eminescolog, părându-i-se prea strâmtă şi, de cele mai multe ori, ornamentală, siropoasă şi gratuită, care nu spune nimic. Multora din cultura română le place să îşi însuşească această titulatură doar pentru că dă bine la noi să fii cercetător al lui Eminescu. Ioana Em. Petrescu se autodefineşte drept poetician, scriindu-şi astfel preocupările într-o arie mai largă de cercetare. (…) Mai multe despre noutatea studiilor Ioanei Em. Petrescu , despre Eminescu puteţi afla din volumul pe care astăzi îl lansăm”, a declarat Silviu Mihăilă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Societate
23 decembrie 1989: Cea mai sângeroasă zi a Revoluției. 40 de soldați veniți să apere Aeroportul Otopeni au fost uciși
23 decembrie 1989: Cea mai sângeroasă zi a Revoluției. 40 de soldați veniți să apere Aeroportul Otopeni au fost uciși Soții Ceauşescu au fost arestați pe 22 decembrie 1989 şi toată lumea se aştepta ca revoltele să se încheie, dar sângele a continuat să curgă. În acea zi, România a intrat sub spectrul unei ameninţări […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 9 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 4 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana