Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Munca la negru, taxată aspru de inspectorii ITM.Trei firme din Alba s-au ales cu câte o amendă de 10.000 de lei

Alexandra Mates

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Campania pentru identificarea şi sancţionarea muncii nedeclarate în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen, a inspectorilor ITM Alba, continuă şi în 2013.  Astfel, în urma controalelor efectuate, în perioada 7 –12 ianuarie,  la 86 de societăţi comerciale din judeţul Alba, inspectorii ITM au constatat 359 deficienţe, în ce priveşte respectarea legislaţiei muncii.

În total, au fost aplicate 321 de sancţiuni, din care 5 amenzi în cuantum de 40.000 de lei şi 316 avertismente.

La trei dintre firme a fost depistată câte o persoană în timp ce muncea fără acte legale. Astfel, S.C. Malia Autoserv SRL , S.C. Croma Impex SRL şi Întreprinderea Individuală Costeiu Irina Claudia s-au ales cu câte o amendă în valoare de 10.000 de lei.

Cuantumul amenzilor este destul de însemnat, însă poate doar aşa unele firme vor fi determinate să respecte întrutotul legislaţia muncii.

De asemenea, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlate 66 de firme şi s-au aplicat 103 avertismente.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Obligațiile și excepțiile pentru plata Rovinietei în 2024: Ce trebuie să știe șoferii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Obligațiile și excepțiile pentru plata Rovinietei în 2024: Ce trebuie să știe șoferii În 2024, șoferii din România trebuie să achite rovinieta pentru utilizarea anumitor categorii de drumuri. Rovinieta este o taxă de drum obligatorie pentru toți șoferii care folosesc infrastructura națională de șosele, iar costul variază în funcție de gabaritul vehiculului. Conform promotor.ro, șoferii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea