Rămâi conectat
MA-RA-MU

Actualitate

Şcoala Câmpeni: Lecţie predată elevilor de SC Apa CTTA într-un proiect POS Mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

În laboratorul de biologie al Şcolii Gimnaziale Câmpeni, cu sprijinul directoarei Liliana Lazăr, s-a desfăşurat o campanie de informare a elevilor cu privire la proiectul ”Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă si apă uzată în judeţul Alba”, derulat de SC Apa CTTA Alba.

Proiectul este cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu cu suma totală de 102.046.000 euro, astfel: contribuţie nerambursabilă UE: 80.015.446 euro (78,41%), contribuţie nerambursabilă Guvernul României: 12.237.657 euro (11,99%), contribuţia autoritătilor locale: 1.882.716 euro (1,85%), contribuţia SC Apa CTTA SA Alba: 7.910.181 euro (7,75%). Proiectul, în care a fost inclus şi oraşul Câmpeni, vizează modernizarea şi reabilitarea sistemului de canalizare în aglomerarea Câmpeni şi construirea unei staţii de epurare a apelor uzate pentru 8.000 de locuitori echivalenţi.

Pentru derularea campaniei, o delegaţie compusă din membri ai echipei de proiect, formate din angajaţi ai SC Apa CTTA Alba, în frunte cu Mihaela Mărginean, purtătorul de cuvânt al operatorului judeţean de apă condus de directorul general Viorel Lazăr, şi specialişti ai firmei Halcrow, s-a deplasat la şcoala din Câmpeni, cu recuzita necesară (afişe, pliante, hărţi, baloane, bannere etc), în debutul activităţii distribuindu-le copiilor insigne şi pliante.

*Lecţie interactivă despre importanţa apei şi reducerea poluării

            În prima parte, Tudor Toacsăn (Halcrow) şi Constantin Cîra (SC Apa CTTA) le-au explicat copiilor din clasele a II-a şi a III-a, pe înţelesul lor, date despre proiect, circuitul apei în natură şi importanţa apei, informaţii referitoare la necesitatea menţinerii apei curate, ce este poluarea şi care sunt principalii factori poluatori, cum se tratează apa pentru a deveni potabilă, care este drumul apei spre staţia de epurare, rolul Gărzii de Mediu în monitorizarea surselor de apă şi aplicarea sancţiunilor împotriva celor care nu respectă legislaţia etc.

În cea de-a doua parte, sub îndrumarea învăţătoarelor Niculina Oltean şi Monica Joldeş, copiii au pictat aspecte pe care şi le-au însuşit în urma discuţiei cu specialiştii, toţi fiind recompensaţi cu diplome, baloane şi pixuri. La final, cei mici au participat la concursul “Apa, esenţa vieţii, n-o poluaţi!”, în cadrul căruia au reprezentat şcolarii au realizat două “tablouri” cu amprentele lor palmare, după ce le-au colorat cu acuarele, fiind declaraţi apoi “Ocrotitorii apei”. Copiii au primit cu bucurie activitatea desfăşurată, exprimându-şi dorinţa de a mai participa la alte activităţi similare.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri

Mădălina Opriș

Publicat

în

De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea