Cadou de Moș Nicolae, oferit de Rotary Abrud-Câmpeni ”Floare de Colț” locuitorilor din Munții Apuseni
Rotary Abrud-Câmpeni ”Floare de Colț” – o organizație de lideri în profesiuni, uniți la nivel zonal în scopul de a furniza servicii umanitare la standarde înalte, a lansat în data de 6 decembrie proiectul: ”Sănătate prin prietenie”. Deschiderea festivă s-a realizat în centrul Abrudului, în fața bustului eroului național și simbol al Țării Moților – Avram Iancu, în prezența a peste 300 de locuitori din oraș și localitățile din Munții Apuseni.
La eveniment au participat primarul și membrii Consilului Local Abrud, reprezentanți ai Consiliului Județean Alba, reprezentanți ai instituțiilor publice locale, județene și centrale. Din partea Districtului Rotary 2241 România – Republica Moldova au participat reprezentanți din Cluburile Rotary din Brad, Cluj-Napoca și Alba Iulia.
Prima aplicație medicală efectivă a avut loc în comuna Mogoș unde au participat, pe lângă pacienți și medicul de familie, primarul localității, membrii consiliului local și preoții comunității.
Proiectul ”Sănătate prin prietenie” are drept obiectiv asigurarea asistenței medicale primare gratuite în zonele geografice izolate din Munții Apuseni, cuprinzând în perioada celor 4 ani de desfășurare peste 340 de comunități izolate aparținând celor 19 comune și 3 orașe.
Punerea în practică se concretizează prin sprijinul necondiționat (voluntariat) oferit de medici specialiști, membri ai Rotary Abrud – Câmpeni ”Floare de Colț” și alte cadre medicale din organizație, precum și alți voluntari cu profesiile lor specifice, necesare acestui obiectiv. Companiile ”A&D Pharma” (prin diviziile Sensi Blue, Fundația – Sensi Blue și Medi Plus) și Mecedes Benz, sunt cei doi mari parteneri care au aderat la planurile umanitare ale Rotary Abrud-Câmpeni ”Floare de Colt” prin amenajarea unui autovehicul Mercedes Sprinter ca unitate medicală mobilă, dotată cu aparatura specifică necesară desfășurării proiectului și echipată cu modul de teren accidentat pentru a se putea deplasa în cele mai greu accesibile comunități din Munții Apuseni.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Societate
18 decembrie | Ziua minorităților naționale din România: Cum a ajuns să fie marcată această zi
18 decembrie | Ziua minorităților naționale din România: Cum a ajuns să fie marcată această zi Anual, la data de 18 decembrie este celebrată Ziua minorităților naționale din România. În anul 1992, la această dată, a fost adoptată, prin Rezoluție a Adunării Generale a ONU, „Declarația cu privire la drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale, etnice, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci