Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

Cadou de Moș Nicolae, oferit de Rotary Abrud-Câmpeni ”Floare de Colț” locuitorilor din Munții Apuseni

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rotary Abrud-Câmpeni ”Floare de Colț” – o organizație de lideri în profesiuni, uniți la nivel zonal în scopul de a furniza servicii umanitare la standarde înalte, a lansat în data de 6 decembrie proiectul: ”Sănătate prin prietenie”. Deschiderea festivă s-a realizat în centrul Abrudului, în fața bustului eroului național și simbol al Țării Moților – Avram Iancu, în prezența a peste 300 de locuitori din oraș și localitățile din Munții Apuseni.

La  eveniment au participat primarul și membrii Consilului Local Abrud, reprezentanți ai Consiliului Județean Alba, reprezentanți ai instituțiilor publice locale, județene și centrale. Din partea Districtului Rotary 2241 România – Republica Moldova au participat reprezentanți din Cluburile Rotary din Brad, Cluj-Napoca și Alba Iulia.

Prima aplicație medicală efectivă a avut loc în comuna Mogoș unde au participat, pe lângă pacienți și medicul de familie, primarul localității, membrii consiliului local și preoții comunității.

Proiectul ”Sănătate prin prietenie” are drept obiectiv asigurarea asistenței medicale primare gratuite în zonele geografice izolate din Munții Apuseni, cuprinzând în perioada celor 4 ani de desfășurare peste 340 de comunități izolate aparținând celor 19 comune și 3 orașe.

Punerea în practică se concretizează prin sprijinul necondiționat (voluntariat) oferit de medici specialiști, membri ai Rotary Abrud – Câmpeni ”Floare de Colț” și alte cadre medicale din organizație, precum și alți voluntari cu profesiile lor specifice, necesare acestui obiectiv. Companiile ”A&D Pharma” (prin diviziile Sensi Blue, Fundația  – Sensi Blue și Medi Plus) și Mecedes Benz, sunt cei doi mari parteneri care au aderat la planurile umanitare ale Rotary Abrud-Câmpeni ”Floare de Colt” prin amenajarea unui autovehicul  Mercedes Sprinter ca unitate medicală mobilă, dotată cu aparatura specifică necesară desfășurării proiectului și echipată cu modul de teren accidentat pentru a se putea deplasa în cele mai greu accesibile comunități din Munții Apuseni.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea