Rămâi conectat
MA-RA-MU

Politică Administrație

Bogdan Nicolae Huja: „Am intrat în politică, din dragoste de oameni!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

interviu cu Bogdan Nicolae HUJA, candidat PRM în Colegiul Deputaţilor nr.1, Alba Iulia

 

– Văd că eşti foarte tânăr. Ce vârstă ai şi ce te-a determinat să intri în politică?
– Am 25 de ani, dar cred că am, pe lângă vigoarea tinereţii, o mare experienţă de viaţă, faţă de alţii din generaţia mea. Am plecat la 12 ani de acasă, de lângă părinţi, pentru a-mi construi o carieră sportivă, dar la vârsta de 18 ani am renunţat la sport, pentru că a trebuit să aleg între cariera sportivă şi şcoală. Am ales şcoala. Aşa că, după ce am absolvit cursurile Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca, secţia matematică-informatică, am urmat cursurile Universităţii Tehnice din acelaşi municipiu iar astăzi lucrez în domeniul construcţiilor. Chiar acum, când stăm de vorbă vin de pe şantier… Am avut, aşadar, ocazia să cunosc oameni din cele mai diferite medii sociale, de toate vârstele şi de toate nivelurile de pregătire. Am ajuns, astfel, să-i apreciez pe fiecare dintre ei, fără a face distincţie sau discriminări. Mă simt în largul meu şi alături de intelectuali, de informaticieni şi de oameni cu pregătire tehnică, dar şi alături de oamenii simpli de pe şantier…
– Ce te-a determinat, totuşi, să intri în politică?
– Nu vreau să se considere că spun lozinci şi vorbe mari, dar, credeţi-mă, am o mare dragoste de oameni, tocmai pentru că i-am cunoscut îndeaproape, pe fiecare în mediul său profesional sau familial, le cunosc problemele şi durerile, aşa că am considerat că pot să fac ceva mai mult pentru ei, decât case şi drumuri. Sigur că este nevoie de case şi de drumuri. Mare nevoie! Dar este nevoie, mai cu seamă, de politici publice coerente, logice, transparente, de alocare a fondurilor pentru construirea acestora. Este nevoie, pe de altă parte, şi de o reconstrucţie din temelii a societăţii româneşti, care se află acum în pragul ruinei, din pricina recesiunii, dar în primul rând din pricina unei clase politice care nu şi-a înţeles încă nici rolul şi nici rostul în ţara asta. Haideţi să vă spun un lucru: dacă ar mai trăi acum, Eminescu şi Maiorescu ar constata, de-a dreptul sideraţi, că fondul organismelor statului român nu s-a schimbat prea mult faţă de epoca lor. Azi, parcă mai mult decât oricând, cu mult cinism, instituţiile statului sunt folosite pentru plasarea clientelei politice în posturi menite să le aducă membrilor acesteia influenţă socială şi avantaje materiale. Aceasta, în timp ce românii cinstiţi, cu o bună pregătire profesională, sunt ţinuţi la distanţă de sferele puterii politice. De fapt, este cunoscut că bunul simţ, aproape timiditatea, sunt caracteristice oamenilor cu adevărat deştepţi, pe când tupeul este un apanaj exclusiv al mediocrilor…
– Că eşti un tânăr inteligent, nu mai încape nicio îndoială. Eşti timid, adică oarecum timorat, din prea mult bun simţ?
– Trebuie să fac o rectificare. Eu m-am referit la timiditatea şi bunul simţ al omului deştept, nu al omului inteligent. Simplul fapt că eşti inteligent nu te face şi deştept. Nu te face nici om, simpla inteligenţă. A fi deştept, însă, înseamnă a avea o stare de trezie, de luciditate, de conştiinţă. Înseamnă a-ţi înţelege rolul constructiv într-o societate umană. Doamne, oare când vor înţelege cu adevărat românii versurile imnului naţional „Deşteaptă-te române”? Când vor pricepe că a te deştepta pentru neamul tău înseamnă a te conecta la aspiraţiile şi la voinţa lui. Înseamnă a-i dedica energia ta şi rodul muncii tale… Iar ca să răspund la a doua parte a întrebării dumneavoastră, aflaţi că nu sunt nici timid şi nici timorat, dar nicidecum nu sunt tupeist. Sunt un om de bun simţ, care îşi cunoaşte propriile puteri, propria valoare şi, având această încredere, consider că am o îndrăzneală mai mare decât alţii din generaţia mea. Drept dovadă faptul că am ales să nu stau deoparte, ci să intru în politică.
– Ai un program stabilit dinainte, o agendă concretă pentru îmbunătăţirea vieţii celor ce te vor alege, în cazul că vei deveni parlamentar?
– Am o astfel de agendă, dar nu aş vrea să o expun aici şi acum, aşa cum fac alţii, pentru a nu se considera că fac promisiuni deşarte. Alţii doar asta fac de 20 de ani: promisiuni deşarte. Eu, însă, voi veni în faţa alegătorilor cu lucruri concrete, cu un program bine stabilit în ceea ce priveşte unele propuneri legislative menite să aducă în prim plan interesul cetăţeanului, în toate domeniile vieţii sociale, în educaţie, în sănătate, în domeniul economic etc.
– Mulţumesc, succes!
a consemnat Ruxandra MACOVESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea

Bera Larisa

Publicat

în

Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea Marcel Ciolacu a anunțat recent că PSD se retrage de la guvernare, pe fondul impasului în negocieri, însă social-democrații sunt dispuși să voteze un guvern de dreapta. Sociologul albaiulian, Alin Tomuș, și-a exprimat opinia referitor la contextul politic actual, afirmând că, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea