Rămâi conectat

Politică Administrație

Bogdan Nicolae Huja: „Am intrat în politică, din dragoste de oameni!”

Publicat

în

interviu cu Bogdan Nicolae HUJA, candidat PRM în Colegiul Deputaţilor nr.1, Alba Iulia

 

– Văd că eşti foarte tânăr. Ce vârstă ai şi ce te-a determinat să intri în politică?
– Am 25 de ani, dar cred că am, pe lângă vigoarea tinereţii, o mare experienţă de viaţă, faţă de alţii din generaţia mea. Am plecat la 12 ani de acasă, de lângă părinţi, pentru a-mi construi o carieră sportivă, dar la vârsta de 18 ani am renunţat la sport, pentru că a trebuit să aleg între cariera sportivă şi şcoală. Am ales şcoala. Aşa că, după ce am absolvit cursurile Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca, secţia matematică-informatică, am urmat cursurile Universităţii Tehnice din acelaşi municipiu iar astăzi lucrez în domeniul construcţiilor. Chiar acum, când stăm de vorbă vin de pe şantier… Am avut, aşadar, ocazia să cunosc oameni din cele mai diferite medii sociale, de toate vârstele şi de toate nivelurile de pregătire. Am ajuns, astfel, să-i apreciez pe fiecare dintre ei, fără a face distincţie sau discriminări. Mă simt în largul meu şi alături de intelectuali, de informaticieni şi de oameni cu pregătire tehnică, dar şi alături de oamenii simpli de pe şantier…
– Ce te-a determinat, totuşi, să intri în politică?
– Nu vreau să se considere că spun lozinci şi vorbe mari, dar, credeţi-mă, am o mare dragoste de oameni, tocmai pentru că i-am cunoscut îndeaproape, pe fiecare în mediul său profesional sau familial, le cunosc problemele şi durerile, aşa că am considerat că pot să fac ceva mai mult pentru ei, decât case şi drumuri. Sigur că este nevoie de case şi de drumuri. Mare nevoie! Dar este nevoie, mai cu seamă, de politici publice coerente, logice, transparente, de alocare a fondurilor pentru construirea acestora. Este nevoie, pe de altă parte, şi de o reconstrucţie din temelii a societăţii româneşti, care se află acum în pragul ruinei, din pricina recesiunii, dar în primul rând din pricina unei clase politice care nu şi-a înţeles încă nici rolul şi nici rostul în ţara asta. Haideţi să vă spun un lucru: dacă ar mai trăi acum, Eminescu şi Maiorescu ar constata, de-a dreptul sideraţi, că fondul organismelor statului român nu s-a schimbat prea mult faţă de epoca lor. Azi, parcă mai mult decât oricând, cu mult cinism, instituţiile statului sunt folosite pentru plasarea clientelei politice în posturi menite să le aducă membrilor acesteia influenţă socială şi avantaje materiale. Aceasta, în timp ce românii cinstiţi, cu o bună pregătire profesională, sunt ţinuţi la distanţă de sferele puterii politice. De fapt, este cunoscut că bunul simţ, aproape timiditatea, sunt caracteristice oamenilor cu adevărat deştepţi, pe când tupeul este un apanaj exclusiv al mediocrilor…
– Că eşti un tânăr inteligent, nu mai încape nicio îndoială. Eşti timid, adică oarecum timorat, din prea mult bun simţ?
– Trebuie să fac o rectificare. Eu m-am referit la timiditatea şi bunul simţ al omului deştept, nu al omului inteligent. Simplul fapt că eşti inteligent nu te face şi deştept. Nu te face nici om, simpla inteligenţă. A fi deştept, însă, înseamnă a avea o stare de trezie, de luciditate, de conştiinţă. Înseamnă a-ţi înţelege rolul constructiv într-o societate umană. Doamne, oare când vor înţelege cu adevărat românii versurile imnului naţional „Deşteaptă-te române”? Când vor pricepe că a te deştepta pentru neamul tău înseamnă a te conecta la aspiraţiile şi la voinţa lui. Înseamnă a-i dedica energia ta şi rodul muncii tale… Iar ca să răspund la a doua parte a întrebării dumneavoastră, aflaţi că nu sunt nici timid şi nici timorat, dar nicidecum nu sunt tupeist. Sunt un om de bun simţ, care îşi cunoaşte propriile puteri, propria valoare şi, având această încredere, consider că am o îndrăzneală mai mare decât alţii din generaţia mea. Drept dovadă faptul că am ales să nu stau deoparte, ci să intru în politică.
– Ai un program stabilit dinainte, o agendă concretă pentru îmbunătăţirea vieţii celor ce te vor alege, în cazul că vei deveni parlamentar?
– Am o astfel de agendă, dar nu aş vrea să o expun aici şi acum, aşa cum fac alţii, pentru a nu se considera că fac promisiuni deşarte. Alţii doar asta fac de 20 de ani: promisiuni deşarte. Eu, însă, voi veni în faţa alegătorilor cu lucruri concrete, cu un program bine stabilit în ceea ce priveşte unele propuneri legislative menite să aducă în prim plan interesul cetăţeanului, în toate domeniile vieţii sociale, în educaţie, în sănătate, în domeniul economic etc.
– Mulţumesc, succes!
a consemnat Ruxandra MACOVESCU

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: „România nu e săracă! România e sărăcită prin incompetența actualei coaliții”

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: „România nu e săracă! România e sărăcită prin incompetența actualei coaliții”

Românii așteaptă de câteva luni pachetul de măsuri economice și sociale al Guvernului, care să sprijine România pentru a depăși problemele economice generate de pandemia COVID 19 și, acum, de războiul din Ucraina. Creșterea prețurilor la energie și carburanți a generat scumpiri în lanț pe care românii încep să le suporte tot mai greu.

În acest context, în care se vorbește tot mai mult despre o criză economică, Guvernul PSD – PNL vine cu pachetul „Sprijin pentru România” prin care propune finanțarea cu 1,1 miliarde de euro a unor așa-zise măsuri sociale și economice. Ar putea mai bine să îl denumească „Faliment pentru România”, pentru că măsurile nu vor face altceva decât să adâncească problemele din țară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din păcate, membrii coaliției de guvernare demonstrează că, fie nu înțeleg cum funcționează o economie sănătoasă, fie nu vor să înțeleagă pentru a face jocurile băieților deștepți care gravitează în jurul PSD și PNL. Pachetul acesta de măsuri va face ceea ce se întâmplă de peste 30 de ani: statul ne va da cu o mână și ne va lua înapoi cu zeci de mâini.

Ca exemplu, voucherele sociale în valoare de 50 de euro sunt doar praf în ochi și o bătaie de joc. În medie, un român care va beneficia de aceste vouchere, va primi 4 lei pe zi. Îi voi întreba pe domnii Ciolacu și Ciucă dacă pot mânca o masă cu această sumă. Sunt bani care sunt cheltuiți fără să aducă ajutor real pentru românii aflați în situații sociale dificile.
Apoi, într-o perioadă în care suntem în pragul unei noi crize, când ratele la bănci cresc și vor continua să crească, Guvernul garantează creditele și ne încurajează să ne îndatorăm. Ce vom face când vor exploda dobânzile?
Și măsurile pentru mediul de afaceri sunt un simulacru. Granturile pentru firme vor funcționa la fel de prost ca mai toate programele publice. În loc să reducă taxele pentru a sprijini mediul privat, statul va lua de la unii pentru a da la alții.

Guvernul vorbește despre accelerarea PNRR, dar își bate joc continuu de acest program. Cea mai recentă dovadă a fost modul în care a fost gestionat „Fondul Local” pentru administrațiile publice, când au schimbat ghidul cu doar câteva zile înainte de deschiderea apelului pentru depunerea proiectelor. În stilul acesta, România nu își va atinge jaloanele din Planul Național de Redresare și Reziliență.

În concluzie, pachetul „Sprijin pentru România” este de fapt „Faliment pentru România”, deoarece nu am văzut în cadrul acestuia măsuri clare care să ducă la reducerea deficitului bugetar, oprirea avântului cu care statul se împrumută și ținerea sub control a inflației.

În timp ce Guvernul PNL-PSD se întrece în promisiuni populiste de tipul „sutei” promise de Ceaușescu în decembrie ’89, vecinii noștri bulgari au eliminat complet TVA-ul la pâine, au redus TVA-ul la gaze și au scăzut taxele pentru familii tinere. În același timp, la București, guvernanții au tupeul să vorbească de creșterea taxelor, aruncând ca praf în ochi măsuri de genul voucherului de 4 lei/ zi.

România nu e săracă! România e sărăcită prin incompetența și hoția celor care o conduc acum: coaliția sărăciei PNL-PSD-UDMR!

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Prima întâlnire a noii conduceri a OFL Alba cu membri și simpatizanții acesteia. Noua președintă intenționează să crească vizibilitatea contribuției adusă de femei în toate domeniile de activitate

Publicat

în

În cursul săptămânii trecute a avut loc prima întâlnire a noii conduceri a Organizației Femeilor Liberale Alba cu membri și simpatizanții acesteia. Alina Hărăguș, noul președinte al organizației, a avut plăcerea de a interacționa cu membrele OFL Alba într-un cadru deschis și prietenos, alegând astfel să promoveze interacțiunea, relaționarea și cunoașterea între noii și vechii membri ai organizației și, de asemenea, să susțină prin organizarea acestor întâlniri și antreprenorii locali.

Printre invitații participanți la eveniment s-au numărat domnul Ion Dumitrel (președinte PNL Alba), domnul Marius Hațegan (secretar general PNL Alba), domnul Nicolae Albu (vicepreședinte PNL Alba), domnul Alexandru Pereș și doamna Rodica Andronescu (președinte de onoare al organizației). Doamnele Cornelia Baba și Alina Breaz au fost desemnate secretar general, respectiv secretar general adjunct ale OFL Alba.

Au fost discutate propuneri de proiecte și acțiuni care urmează să fie implementate pe teritoriul întregului județ în domeniile antreprenorial, social, educațional și medical și s-a stabilit pentru perioada imediat următoare desemnarea de coordonatorii zonali care, în primă instanță, vor avea un rol semnificativ în strângerea datelor din teren. Sub noua conducere, Organizația Femeilor Liberale Alba își propune să vină în întâmpinarea nevoilor femeilor din județ prin prisma unor acțiuni și proiecte cu impact asupra dezvoltării personale și profesionale a celor cu care interacționează. Astfel, au fost gândite, structurate și propuse acțiuni de informare, promovare, sprijin și dezvoltare a antreprenoriatului feminin, organizarea unor campanii de informare și conștientizare a abuzului, organizarea unor workshop-uri și conferințe pentru creșterea calității vieții și a vieții de familie, etc.

Elit - Gustul Desăvârșit

Alina Hărăguș menționează că își dorește ca organizația să reprezinte cu adevărat interesele comunității și să promoveze transparența, verticalitatea și sistemul meritocrat, promovând întotdeauna interesul public în detrimentul interesului individual. Noua președintă a Organizației Femeilor Liberale Alba intenționează să crească vizibilitatea contribuției adusă de femei în toate domeniile de activitate. Mai mult, încurajează activ adeziunea acelor membre valoroase ale comunității la OFL pentru ca, împreună, să transforme binele în normalitate.

Pentru termen lung, se dorește ca nucleul nou format în cadrul Organizației Femeilor Liberale Alba să vizeze rezolvarea problemelor reale cu care comunitatea se confruntă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Florin Roman, Vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Racordarea la rețeaua electrică este din nou posibilă pentru cetățenii care nu dețin cărți funciare”

Publicat

în

Comunicat de presă| Florin Roman, Vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Racordarea la rețeaua electrică este din nou posibilă pentru cetățenii care nu dețin cărți funciare”

În ultimele luni mai mulți cetățeni, în special din zona munților Apuseni, au semnalat o problemă cu care se confruntă. Urmare a publicării în Monitorul Oficial a ordinului ANRE 17/2022, printre documentele necesare a fi depuse odată cu cererea de aviz tehnic de racordare (ATR) s-a introdus ca document obligatoriu și extrasul de carte funciară.

Acest lucru a blocat practic majoritatea solicitărilor venite din zona munților Apuseni, dar și din alte zone ale județului Alba unde proprietarii terenurilor nu au reușit intăbularea acestora până în prezent.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru a veni în sprijinul a mii de familii aflate în această situație m-am adresat ANRE unde am semnalat blocajul apărut, legislația fiind corectată prin ordinul ANRE 81/2022.

Ii indemn pe această cale pe toți cetățenii care s-au confruntat cu această problemă să se adreseze din nou operatorului de distribuție DEER în vederea soluționării favorabile a cererilor lor.

Deputat Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputatilor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare