Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Ion Dumitrel: Dan Simedru, politicianul de ”carieră” care n-a demonstrat niciodată nimic!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Mi-am propus să nu îi răspund domnului Dan Simedru, candidat pe colegiul Cugir – Zlatna, în această campanie electorală, însă o serie de articole apărute în presă sub semnătura dânsului m-au deranjat prin neadevărurile înşirate şi prin deformarea realităţii.
Deşi se autodefineşte ca om de administraţie, Dan Simedru arată cu fiecare ocazie pe care o are că nu este aşa. De exemplu, promite modernizarea spitalului din Cugir şi redeschiderea celui din Zlatna, promite universitate la Cugir şi multe altele, transformând campania electorală în exerciţii de imaginaţie, atunci când nu se limitează la promisiuni decente, furate din programul politic al lui Ioan Fulea, candidatul nostru pe zona Cugir – Zlatna. Toate acestea presupun eforturi administrative mari, presupun o colaborare între Consiliul Judeţean Alba şi primăriile acestor oraşe, presupun fonduri care de la anul, ”graţie” guvernului Ponta, nu vor mai exista în nici un domeniu, nu doar în cel sanitar. Nu sunt lucruri uşoare, bune de promis cu iresponsabilitate în campania electorală.
De altfel, domnul Simedru a mai fost deputat şi a arătat ce ştie şi poate. A fost şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba şi prefect. A avut, aşadar, posibilitatea să demonstreze ceva. Orice! Cât de puţin! Ar fi trebuit să rămână ceva după el, dar nimic! Bilanţul său, după atâţia ani de concediu pe bani publici este zero, dar acum mai vrea patru ani. Domnule Simedru, vă daţi seama că cereţi votul pentru încă patru ani pe baza promisiunii că s-ar putea să vă vină o idee de lege?
Îi rog pe toţi cetăţenii, indiferent cu ce partide ţin, să ne analizeze pe noi, politicienii, cu un ochi foarte critic. Să observe dacă ceea ce promitem este rezonabil, dacă ceea ce am făcut până acum spune ceva despre ceea ce suntem capabili în viitor şi să voteze cât mai raţional, urmărindu-şi propriul interes cetăţenesc. Este corect ca cetăţenii să îşi urmeze interesul, pentru că şi politicienii o fac. Cred că alegătorii au evoluat şi au început să aibă pretenţii mai mari de la candidaţi, iar domnul Simedru este, din păcate pentru domnia sa, un candidat demodat, cu metode deprinse în anii 90 (care rupe afişele contracandidaţilor săi). În 2012, oamenii s-au maturizat şi preferă candidaţi eficienţi şi inteligenţi în locul unor şmecheri fără scrupule, preferă pe cineva cu intenţii curate în locul cuiva care nu-şi vede decât interesul personal.
Încă de pe vremea când era subalternul meu la Consiliul Judeţean Alba, Dan Simedru s-a obişnuit să se laude că bate ministerele din Bucureşti pentru a aduce bani. Nu este adevărat! Vă spun eu adevărul despre motivele pentru care acesta a devenit un consumator frecvent de cafea prin camerele de aşteptare ale politicienilor din Bucureşti: se linguşeşte pe la aceştia, se gudură şi se milogeşte pentru a negocia în folos personal vreo portiţă prin care să îşi menţină singura slujbă de care este în stare: aceea de consumator de fonduri şi indemnizaţii din bani publici. De fapt, aşa a şi obţinut nominalizarea de candidat la Camera Deputaţilor pentru colegiul Zlatna – Cugir: peste voia conducerii judeţene a PNL, care l-ar fi dorit pe Mihai Nicuşor drept candidat.
Ca om de partid, îi înţeleg pe liderii liberali din Alba. Nu este corect să ţi se impună de la centru ce decizii să iei în propria ta organizaţie pentru că, în acest fel, mai devreme sau mai târziu ajungi în situaţia PSD Alba: fără lideri, fără organizaţii, fără primari, fără şanse. De fapt, Dan Simedru nu reprezintă pe nimeni: nici PNL şi cu atât mai puţin PSD.
Îl rog să se gândească la aceste lucruri pentru că e trist ca după o ”carieră” politică în care ai fost de toate, după tine să nu rămână nimic. Şi mai am o rugăminte personală: domnule candidat, fiţi civilizat! Nu îi mai rupeţi afişele lui Ionuţ Fulea şi nu mai ameninţaţi cetăţenii din Vinţu de Jos!

Ion DUMITREL,
preşedintele Consiliului Judeţean Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

2 iulie: Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, unul dintre cei mai importanți domnitori și cel mai mare apărător al creștinătății din țara noatră

Ziarul Unirea

Publicat

în

2 iulie: Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, unul dintre cei mai importanți domnitori și cel mai mare apărător al creștinătății din țara noatră Sfântul Voievod Ștefan cel Mare a fost unul dintre cei mai importanți domnitori ai țării noastre și este cunoscut drept cel mai mare apărător al creștinătății din țara noastră, acesta domnind în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea