Rămâi conectat

Actualitate

“Săptămâna prevenirii criminalităţii” în județul Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

În perioada 24 – 28 septembrie, se derulează la nivel naţional cea de-a XVII-a ediţie a manifestării „Săptămâna prevenirii criminalităţii” ce vizează sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa şi necesitatea adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale. În judeţul Alba vor fi desfăşurate activităţi structurate pe diverse domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă.

Calendarul activităţilor a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc în această dimineață la sediul IPJ Alba:

24 – 25 septembrie: Activităţi dedicate prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba, prin angrenarea structurilor de ordine publică, proximitate, investigaţii criminale şi prevenire, poliţişti de la toate secţiile de poliţie rurală şi de la posturile de poliţie comunale vor desfăşura activităţi de informare privind fenomenul delincvenţei juvenile, având ca scop informarea minorilor cu privire la metodele pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor. Prevenirea victimizării minorilor prin intermediul reţelelor de socializare, prevenirea consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive şi prevenirea dispariţiei de minori.

26 septembrie: Prevenirea infracţiunilor de furt – activităţi în mediul urban şi rural: discuţii cu cetăţenii, distribuirea unor materiale cu recomandări preventive (prevenirea furturilor din locuinţe şi furt de şi din autovehicule), activităţi de informare a populaţiei referitoare la modul de asigurare a locuinţelor şi autoturismelor.

27 septembrie: Prevenirea infracţiunilor de tâlhărie – acţiuni cu caracter informativ – preventiv de conştientizare a populaţiei cu privire la măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de tâlhărie (mijloace de transport în comun, gări, autogări, pieţe, centre de zi pentru vârstnici).

28 septembrie: Informare şi educaţie rutieră. Concurs de orientare turistică a elevilor din clasele V-XII din Alba; patrule şcolare în acţiune – dirijarea traficului rutier de către patrulele şcolare, lecţie deschisă de educaţie rutieră “Ştiu să circul corect!” la Palatul Copiilor din Alba Iulia, întâlniri cu elevii şi cadrele didactice pe tema importanţei respectării regulilor de circulaţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul „Rabla Plus 2024”: O nouă sesiune de înscrieri va debuta luni, 22 iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul „Rabla Plus 2024”: O nouă sesiune de înscrieri va debuta luni, 22 iulie O nouă etapă de înscrieri în Programul „Rabla Plus 2024” pentru persoane juridice, primării şi instituţii publice va debuta, luni, 22 iulie, a transmis Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă. Sumele alocate pentru etapa a doua de înscrieri, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea