Rămâi conectat

Oameni şi locuri

FOTO/VIDEO Târgul Apulum Agraria: Cea de-a doua zi a târgului a pus „Toamna…pe două roţi”

Alexandra Mates

Publicat

în

Astăzi, în Piaţa Pascu,  în cadrul celei de-a doua zi a Târgului Apulum Agraria numeroşi albaiulieni au vizitat standurile cu mărfuri agricole şi agroalimentare amenajate aici.

Totodată, mulţi dintre ei au plecat acasă cu plasele pline, făcându-şi aprovizionarea pentru iarnă cu cartofi , fasole, ceapă, usturoi, ardei, gogoşari, vinete, varză, morcovi, dar şi cu produse alimentare tradiţionale. Începând cu ora 10.00,aici a fost organizată o spectaculoasă paradă a bicicletelor decorate cu fructe şi legume. Participanţii şi-au decorat bicicletele cu roadele acestei toamne aşa cum au ştiut ei mai bine. În cele din urmă, cea mai frumos împodobită bicicletă a fost desemnată cea a  Anastasiei Diana Muntean. Premiul i-a fost înmânat de Florin Roman,  vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba. Organizatorii i-au servit pe toţi concurenţii cu sucuri, fructe, kurtos colac şi plăcinte tradiţionale pe lespede. În continuare publicul s-a putut bucura de un frumos spectacol oferit de majoretele de la „Arieşul Ritmic ” din Câmpeni şi fanfara Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

De la ora 12.00, cei prezenţi  au putut lua parte la prezentarea salatelor sănătoase şi gustoase din cadrul campaniei “Educaţia Gustului” şi la o expoziţie de animale de companie, a raselor de câini Copoi Ardelenesc şi Ciobănesc Mioritic.

Amintim celor care n-au reuşit până în prezent să viziteze târgul că o mai pot face şi mâine, în ultima zi de expoziţii cu vânzare. Pe lângă standurile cu produse agricole amintite mai sus, în Piaţa Pascu  există amenajate şi epoziţii de animale mari, de păsări şi animale mici, material săditor – pomi fructiferi, arbuşti, butaşi de trandafiri şi viţă de vie, flori – echipament de lucru, produse fitosanitare, unelte şi echipamete agricole. Amatorii de vinuri  pot face degustări a celor mai bune vinuri din podgoria de aur a Jidveiului dar şi din alte zone, precum şi mustul aromat al acestei toamne. De asemenea, cei care doresc pot bea lapte de vacă proaspăt muls sau pot gusta o bucată de caş proaspăt sau o brânză maturată, fagure de miere, miel la ceaun şi multe alte bunătăţi.

Duminică, 16 septembrie 2012, între orele 12.00 şi 14.00, va fi organizat un nou picnic la fermă, vor putea fi degustate salatele sănătoase şi gustoase. Manifestarea se va încheia cu o ultimă prezentare a raselor de câini Copoi Ardelenesc şi Ciobănesc Miortitic.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Oameni şi locuri

Oameni şi locuri

Dr. George Ciorogar, originar din Alba, medic apreciat și pictor tot mai cunoscut: „Să nu uităm să ne bucurăm de lucrurile simple, care nu costă nimic”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dr. George Ciorogar, originar din Alba, medic apreciat și pictor tot mai cunoscut: „Să nu uităm să ne bucurăm de lucrurile simple, care nu costă nimic” George Ciorogar este medic chirurg. S-a născut la Alba Iulia, a absolvit Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia și Facultatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea