Rămâi conectat

Sport

Andrei Furdui – medalie de bronz la naţionalele de înot

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În perioada 13-17 aprilie, la Piteşti a avut loc Campionatul Naţional de înot pentru seniori şi juniori, întrecere la care s-au făcut două clasamente, unul open şi unul numai pentru juniori. Competiţia a reprezentat în acelaşi timp un prilej de selecţie pentru definitivarea loturilor naţionale în vederea Campionatul Balcanic de Juniori şi Festivalului Olimpic al Tineretului European. Liceul Sportiv Alba Iulia a participat cu doi înotători, pregătiţi de profesorul Nicolae Bob.
Sportivul  Andrei Furdui (17 ani) a reuşit să se claseze pe locul al treilea, obţinând medalia de bronz în proba de 50 metri bras în clasamentul juniorilor (totodată îmbunătăţindu-şi performanţele individuale). Pe lângă cucerirea distincţiei naţionale, concurentul din Cetatea Marii Uniri (foto dreapta) s-a mai clasat pe locul cinci în proba de 100 metri bras.
Aceste rezultate notabile i-au adus lui Andrei Furdui selecţionarea în lotul de juniori care va lua startul la Banja Luka în Bosnia Herţegovina la Campionatul Balcanic de Juniori (30 aprilie-1 mai 2011). De asemenea, Raluca Sandu (15 ani) s-a clasat cel mai bine în proba de 200 metri liber, unde a ocupat poziţia a 8-a în ierarhia juniorilor. Următorul concurs al înotătorilor albaiulieni este programat la Reşiţa, în 13-15 mai, Campionatul Naţional Şcolar, unde vor vor fi prezenţi copii, fete şi băieţi, de 12, 13 şi 14 ani. „Este o medalie importantă şi chiar neaşteptată, ţinând cont de condiţiile noastre de pregătire. Întrucât bazinul olimpic din Alba Iulia se găseşte într-un amplu proiect de renovare, ne-am antrenat doar de 4 ori pe săptămână la Hunedoara”, a declarat antrenorul Nicolae Bob. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

VIDEO: CSU Alba Iulia l-a prezentat pe antrenorul Alin Minteuan și obiectivele din viitorul sezon! „Vrem să ridicăm ștacheta”, a spus Minteuan

Dan HENEGAR

Publicat

în

La al treilea an consecutiv petrecut pe a treia scenă fotbalistică, CSU Alba Iulia ridică ștacheta, după ce sezonul precedent a evoluat în play-off. Formația universitară l-a adus antrenor principal pe clujeanul Alin Minteuan, care a fost prezentat astăzi, oficial, în cadrul unei conferințe de presă. Rectorul Daniel Breaz a anunțat obiectivele echipei în următorul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea