Rămâi conectat

Sport

Viitorul Sântimbru îşi precizează punctul de vedere în legătură cu indidentele de la Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Exact miercuri, în ziua în care Comisia de Disciplină a AJF Alba urma să judece regretabilele incidente petrecute la meciul CSO Cugir – Viitorul Sântimbru, clubul cugirean a lansat un comunicat de presă în care a încercat nu numai să se disculpe, dar chiar să arunce vina pe cei bătuţi, scuipaţi şi umiliţi în fieful dumnealor! Este de-a dreptul hilară încercarea de a blama „neprofesionalismul” reprezentanţilor echipei noastre, aşa zisele „instigări” şi mai mult, comportamentul „agresiv, nesportiv şi huliganic” al unui jucător de pe banca de rezerve! Probabil că am fi dat dovadă de profesionalism, în viziunea dânşilor, dacă am fi venit la Cugir umili, supuşi şi pregătiţi să le facem cadou cele 3 puncte predându-ne necondiţionat! Este deasemenea evident că, la măsurile de siguranţă pe care clubul gazdă pretinde că le-a luat la acest meci, managerul nostru, Ovidiu Hulea şi jucătorul de rezervă Adrian Herepean, în cazul unei atitudini necorespunzătoare unui meci de fotbal, ar fi fost imediat evacuaţi din incinta terenului de joc!
Ori arbitrul de centru, Valentin Drăgan, s-a apropiat o singură dată de spaţiul tehnic al băncilor de rezerve, şi atunci pentru a da un ultim avertisment antrenorului şi preşedintelui echipei CSO Cugir (!), care protestau vehement şi vociferau la marginea terenului! I s-a construit o imagine de victimă şi căpitanului echipei gazdă, («căpitan» se scrie fără ghilimele, domnilor de la CSO Cugir!) Ad. Dan, care ar fi încercat să recupereze mingea ieşită în afara terenului şi ar fi fost agresat lângă banca noastră tehnică. Jocul era însă oprit în acel moment, pentru schimbarea jucătorului Ioan Pisoiu, iar mingea despre care se vorbeşte putea fi doar cea şutată intenţionat de antrenorul gazdelor în antrenorul nostru, Fane Fogoroşi! Iar afirmaţia că „spectatorii nu au fost părtaşi” la bătaia generală este probabil o glumă de prost gust, toţi cei prezenţi în tribună (între care şi echipa noastră de juniori) putând confirma escaladarea gardului din spatele băncii tehnice de către un grup de spectatori recalcitranţi, care s-au „răcorit” împărţind lovituri dure atât staff-ului cât şi jucătorilor noştri. Dealtfel, arbitrul şi observatorul de joc au menţionat foarte clar aceste fapte în rapoartele întocmite după finalul meciului, rapoarte ce vor constitui baza judecăţii Comisiei de Disciplină a AJF.
Am ţinut să publicăm acest drept la replică fiindcă noi considerăm că opinia publică trebuie să fie informată corect despre ceea ce s-a întâmplat. Cu toate că suntem consideraţi o echipă mică, fără pretenţii, am creat la Sântimbru un grup unit şi ambiţios, care vrea în primul rând să joace FOTBAL şi să obţină o clasare cât mai bună la finalul sezonului. Vom uita foarte repede aceste incidente, ce nu au ce căuta pe un stadion de fotbal. Ne vom respecta adversarii, dar vrem să fim şi noi respectaţi! Chemăm totodată partenerii noştri de competiţie, echipele de liga a 4-a, precum şi celelalte echipe din judeţul Alba, la o campanie a fair-play-ului, având ca scop evitarea unor situaţii care nu fac cinste fotbalului, de genul celor întâmplate sâmbăta trecută la Cugir. Începând de duminică, la fiecare meci de acasă al Viitorului Sântimbru, echipa oaspete va fi aplaudată la ieşirea din teren pe culoarul format din jucătorii noştri. Acest gest, impus de FRF acum 2 ani, s-a uitat, din păcate, prea repede! FAIR-PLAY, PLEASE!
Conducerea clubului
Viitorul Sântimbru


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

VIDEO: CSU Alba Iulia l-a prezentat pe antrenorul Alin Minteuan și obiectivele din viitorul sezon! „Vrem să ridicăm ștacheta”, a spus Minteuan

Dan HENEGAR

Publicat

în

La al treilea an consecutiv petrecut pe a treia scenă fotbalistică, CSU Alba Iulia ridică ștacheta, după ce sezonul precedent a evoluat în play-off. Formația universitară l-a adus antrenor principal pe clujeanul Alin Minteuan, care a fost prezentat astăzi, oficial, în cadrul unei conferințe de presă. Rectorul Daniel Breaz a anunțat obiectivele echipei în următorul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea